C.O.R.E.

Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Συχνές Ερωτήσεις για το πρόγραμμα egnosis

Εδώ θα βρείτε απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις υποψήφιων καταρτιζομένων.
 
1. Που μπορώ να βρω το Voucher Δωρεάν Κατάρτισης και πώς το συμπληρώνω;
 
Το Voucher μπορείτε να το προμηθευτείτε μέσω καταχωρήσεων στον Τύπο, στα συνεργαζόμενα εκπαιδευτικά κέντρα όλης της χώρας ή να το «κατεβάσετε» ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του προγράμματος www.e-gnosis.gr
Συμπληρώνετε τα προσωπικά σας στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, δ/νση κατοικίας και απαραιτήτως τον Κωδικό Ενεργοποίησης καταρτιζομένου.
 

 

2. Πώς θα αποκτήσω τον κωδικό ενεργοποίησης του Voucher ;
 
Για την ενεργοποίηση του Voucher και την απόκτηση Κωδικού Υποψηφίου πρέπει να καταβάλλετε το ποσό των 70 ευρώ σ’ έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς του Φορέα Πιστοποίησης (Vellum Global Education Services A.E.), ώστε στη συνέχεια να αποκτήσετε την κάρτα υποψηφίου στο εκπαιδευτικό κέντρο της επιλογής σας:
- Κατά την τραπεζική κατάθεση απαραιτήτως δηλώνετε «ονοματεπώνυμο καταθέτη» και «αριθμό κινητού» ή «σταθερό τηλέφωνο»
- Εντός 24 ωρών θα λάβετε με SMS στο κινητό σας τον Κωδικό Ενεργοποίησης ή θα ειδοποιηθείτε τηλεφωνικά στο σταθερό σας, τηλέφωνο από το φορέα πιστοποίησης.
- Με τον Κωδικό σας μπορείτε να εγγραφείτε σε ένα από τα συνεργαζόμενα
Εκπαιδευτικά κέντρα τους προγράμματος.
 
3. Έχασα τον Κωδικό μου. Τι γίνεται;
 
Απευθυνθείτε σ’ ένα από τα εκπαιδευτικά κέντρα της περιοχής σας  με την ταυτότητα σας ή επικοινωνήστε με τον Φορέα Πιστοποίησης .
 
4. Ποιο εκπαιδευτικό κέντρο βρίσκεται πλησίον μου;
 
Εντοπίστε τα συνεργαζόμενα εκπαιδευτικά κέντρα από την ιστοσελίδα του προγράμματος www.e-gnosis.gr
 
5. Τι πρέπει να προσκομίσω για να εγγραφώ στο πρόγραμμα; Ποιες είναι οι ομάδες στόχου του προγράμματος;
 
Πρέπει να προσκομίσετε στο εκπαιδευτικό κέντρο την αστυνομική σας ταυτότητα ή άλλο νόμιμο στοιχείο ταυτοπροσωπίας, να δηλώσετε την επαγγελματική σας κατάσταση, (άνεργος, φοιτητής κ.α),  και να έχετε αποκτήσει τον Κωδικό Ενεργοποίησης, (σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράψαμε παραπάνω) ώστε να συμπληρωθεί  από το εκπαιδευτικό κέντρο η Κάρτα Υποψηφίου και να ενταχθείτε κανονικά στο πρόγραμμα.
 
6.  Μπορώ να ενεργοποιήσω τον Κωδικό μου απευθείας στο εκπαιδευτικό κέντρο χωρίς να πάω προσωπικά σε μια τράπεζα;
 
Η διαδικασία έκδοσης  του Κωδικού Ενεργοποίησης  αλλά και η συμμετοχή σας στις εξετάσεις  γίνεται με την κατάθεση των σχετικών ποσών σε έναν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του φορέα πιστοποίησης ή μέσω PAYPAL όνομα του καταρτιζομένου. Συμβουλευτείτε για τη διαδικασία ομαδικών καταθέσεων στο επιλεγμένο εκπαιδευτικό κέντρο της περιοχής σας.
 
7. Ποιο πιστοποιητικό θα αποκτήσω; Είναι αναγνωρισμένο; Πόσο συνολικά κοστίζει;
 
Θα αποκτήσετε το πιστοποιητικό International Diploma in IT Skills Standard Level που συνεκδίδεται  από το Τμήμα Διεθνών Εξετάσεων του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ  (University of Cambridge International Examinations) με τον αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης Vellum Global Education Services. Το διεθνές πιστοποιητικό είναι   αναγνωρισμένο από τον ΕΟΠΠ (πρώην ΟΕΕΚ) του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας και είναι αποδεκτό από το ΑΣΕΠ, τον ιδιωτικό τομέα και αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο.
Η εκπαίδευση αναφέρεται στις τρεις βασικές ενότητες χρήσης Η/Υ : Επεξεργασία κειμένου (word), λογιστικά φύλλα (excel) , εφαρμογές στο διαδίκτυο (internet).
Το κόστος εξέτασης ανά εκπαιδευτική ενότητα είναι 40 ευρώ, και το κόστος της κάρτας υποψηφίου 70 €. Το συνολικό κόστος είναι 190 € σύμφωνα με τον επίσημο τιμοκατάλογο της Vellum Global Educational Services. Στο κόστος αυτό περιλαμβάνονται και τα έξοδα έκδοσης και αποστολής του πιστοποιητικού από το Cambridge της Αγγλίας.
 
8. Ποιες είναι οι ΔΩΡΕΑΝ  παροχές στους καταρτιζόμενους;
 
Οι δωρεάν παροχές στους καταρτιζόμενους είναι:
  Μαθήματα πληροφορικής για τις τρεις βασικές ενότητες : Επεξεργασία κειμένου (word), λογιστικά φύλλα (excel) , εφαρμογές στο διαδίκτυο (internet) διάρκειας 28 ωρών
 Κωδικός τηλεκατάρτισης με άδεια χρήσης 100 ωρών
 Οδηγός Προσλήψεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και τεχνικές εύρεσης εργασίας
 Συμβουλευτική από κορυφαίους διευθυντές προσωπικού
 Εκπτωτικά κουπόνια σε υπηρεσίες και προϊόντα
 DVD με Mock Test και E-Books όλων των μαθημάτων
 Έκδοση πιστοποιητικού
Όλα τα παραπάνω θα τα αποκτήσετε με την έναρξη της εκπαίδευσής σας
.
9. Εάν δεν θέλω να αποκτήσω πιστοποίηση μπορώ να ενταχθώ στο πρόγραμμα;
 
Η δράση καλύπτει το σύνολο του κόστους της εκπαίδευσης και της τηλεκατάρτισης.    Σε κάθε περίπτωση η συμμετοχή στο πρόγραμμα συνοδεύεται υποχρεωτικά από πιστοποίηση, ώστε να θεωρηθεί επιδοτούμενη.
10. Αν διακόψω το πρόγραμμα εκπαίδευσης τι χρονικό περιθώριο έχω ώστε να το ολοκληρώσω;
 
Σε αυτή τη φάση το πρόγραμμα Δωρεάν κατάρτισης διαρκεί έως το φθινόπωρο του 2012.
 
11.   Αν αποτύχω σε μια εξέταση καταβάλω χρήματα επανεξέτασης;
 
Το πρόγραμμα σας έχει εξασφαλίσει τη δυνατότητας μόνο μιας δωρεάν επανεξέτασης. Το κόστος της δεύτερης και πλέον επανεξέτασης είναι 15 € ανά εξεταστική ενότητα.
 
12. Ποιες είναι οι ώρες εκπαίδευσης, πότε ξεκινάνε τα μαθήματα και σε πόσο χρόνο ολοκληρώνεται το πρόγραμμα;
 
Το ωρολόγιο πρόγραμμα δωρεάν εκπαίδευσης περιλαμβάνει:
 Οκτώ (8) ώρες Internet, δέκα (10) ώρες υπολογιστικά φύλλα (excel) και δέκα (10) ώρες Επεξεργασία Κειμένου (word).  
 Παράλληλα εκατό (100) ώρες τηλεκατάρτισης.
Οι ώρες και οι ημέρες κατά τις οποίες θα πραγματοποιείται η εκπαίδευση καθορίζονται από τον εκπαιδευτικό φορέα με τον οποίο θα έρθετε σε επαφή. Η έναρξη των μαθημάτων γίνεται μόλις συμπληρωθεί η ομάδα καταρτιζομένων. Η τηλεκατάρτιση αρχίζει άμεσα με την παραλαβή των σχετικών κωδικών πρόσβασης. Υποχρεωτική είναι η παρακολούθηση τουλάχιστον 28 ωρών τηλεκατάρτισης. Υποχρεωτική είναι η παρακολούθηση των μαθημάτων τηλεκατάρτισης που αφορούν την προετοιμασία σας για την αγορά εργασίας.
 
13. Μπορώ να αλλάξω εκπαιδευτικό κέντρο;
 
Μπορείτε ν’ αλλάξετε εκπαιδευτικό κέντρο, πριν ή μετά την έναρξη ενός εκ των τριών κύκλων μαθημάτων (internet, word, excel)  δεν μπορείτε να αλλάξετε εκπαιδευτικό κέντρο κατά τη διάρκεια ενός κύκλου μαθημάτων.
 
14. Από πού θα παραλάβω νόμιμο παραστατικό είσπραξης για την εφορία;
 
Θα λάβετε νόμιμο παραστατικό είσπραξης το οποίο θα καταθέσετε στην εφορία, για την κάρτα υποψηφίου και τα εξέταστρα πιστοποίησης από τον Φορέα Πιστοποίησης, δηλαδή τη Vellum Global Education Services διά μέσου του εκπαιδευτικού κέντρου στο οποίο θα αποσταλεί από το φορέα πιστοποίησης. Έως την παραλαβή του σχετικού φορολογικού παραστατικού (Απόδειξη παροχής υπηρεσιών) παρακαλούμε να φυλάξετε το αποδεικτικό κατάθεσης των σχετικών ποσών που εκδίδει η τράπεζα.
 
15. Μπορώ να καταθέσω τα σχετικά ποσά για εξέταστρα και την κάρτα υποψηφίου μέσω διαδικτύου;

Ναι, μπορείτε είτε μέσω e-banking σε ένα από τα IBAN του φορέα πιστοποίησης που αναγράφονται στο Voucher, είτε μέσω PAYPAL από την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος e-gnosis.gr.  Σχετικά με την υπηρεσία PAYPAL μπορείτε να ενημερωθείτε από ΕΔΩ.
 
16. Πότε παραλαμβάνω το πιστοποιητικό μου;

Ένα προσωρινό πιστοποιητικό, αποδεκτό από το ΑΣΕΠ, εκδίδεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την επιτυχία σας σε κάθε εξεταστική ενότητα και αποστέλλεται στο εκπαιδευτικό κέντρο στο οποίο εξετασθήκατε. Με την επιτυχή ολοκλήρωση και των τριών ενοτήτων αποστέλλεται το επίσημο πιστοποιητικό το Cambridge σε οχτώ περίπου εβδομάδες από την τελευταία επιτυχή εξέταση. Σε περίπτωση που δεν έχετε ολοκληρώσει με επιτυχία της 3 εξεταστικής ενότητες έως την λήξη του προγράμματος θα λάβετε επίσημο πιστοποιητικό μόνο για τις ενότητες στις οποίες επιτύχατε σε 8 εβδομάδες περίπου από την λήξη του προγράμματος. Σε κάθε περίπτωση, τα έξοδα έκδοσης και αποστολής του πιστοποιητικού σας από το Cambridge καλύπτονται από το πρόγραμμα και είναι εντελώς Δωρεάν για εσάς.
 
17. Είναι ικανοποιητικός ο αριθμός των ωρών διδασκαλίας για τη επιτυχία μου, στις εξετάσεις πιστοποίησης;

Ναι, αρκεί οι εκπαίδευση με τον καθηγητή στην τάξη να συνοδευτεί με μελέτη του εκπαιδευτικού υλικού, με προετοιμασία σύμφωνα με τα Mock Test και με την παρακολούθηση τουλάχιστον των υποχρεωτικών ωρών τηλεκατάρτισης. Με περισσότερες ώρες τηλεκατάρτισης και με επίλυση περισσοτέρων Mock Test αυξάνεται σημαντικά τα ποσοστά επιτυχία σας.
 
18. Ποιοί διδάσκουν τα μαθήματα πληροφορικής;

Τα επιλεγμένα βάσει κριτηρίων αξιολόγησης συνεργαζόμενα εκπαιδευτικά κέντρα, διαθέτουν έμπειρο διδακτικό προσωπικό και υψηλά ποσοστά επιτυχίας σε εξετάσεις  πιστοποίησης βασικών δεξιοτήτων χρήσης Η/Υ.
 

Copyright © 2011-2012. All Rights Reserved.

Copyright © 2014-2015. All Rights Reserved.