Βασικό χαρακτηριστικό του πιστοποιητικό της Vellum στις Βασικές Δεξιότητες Πληροφορικής για μικρά παιδιά ( Vellum Diploma in IT Skills Foundation for Young Learners) είναι η σύγχρονη μεθοδολογική προσέγγιση, που έχει στόχο να ενισχύσει την ενεργητική μάθηση, να κεντρίσει την προσοχή και το ενδιαφέρον των μαθητών και να εξασφαλίσει τη συμμετοχή όλων στις δραστηριότητες.

Ομάδα στόχος

Το πιστοποιητικό της Vellum στις Βασικές Δεξιότητες Πληροφορικής για μικρά παιδιά ( Vellum Diploma in IT Skills Foundation for Young Learners) απευθύνεται σε μαθητές του Δημοτικού που φοιτούν στις τάξεις Α’-Δ’ και είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε οι γνώσεις που αποκτούν οι μαθητές να συμβαδίζουν με τις γνώσεις που αποκτούν στο σχολείο. 6 Vellum Global Educational Services A.E. 2015 Syllabus Έκδοση 1.0 – Πιστοποιητικό στις Βασικές Δεξιότητες Πληροφορικής για παιδιά Vellum Diploma in IT Skills Foundation for Young Learners

 

Δομή του πιστοποιητικού Το πρόγραμμα αποτελείται από τέσσερα επίπεδα, το καθένα από τα οποία περιλαμβάνει γνώσεις και δεξιότητες από διαφορετικές ενότητες της Τεχνολογίας της Πληροφορίας. Συγκεκριμένα ανά επίπεδο διδάσκονται και εξετάζονται τα παρακάτω:

Επίπεδο και ενότητες ανά επίπεδο

Κατάσταση Διάρκεια εξέτασης

 

Junior A

Εγώ και ο υπολογιστής μου, Μικροί και μεγάλοι ζωγράφοι (Ζωγραφική)1 , Τα πρώτα κείμενα ( Κειμενογράφος), Εισαγωγή στο Ίντερνετ, Οι πρώτοι αριθμοί

Βασικό επίπεδο 45’

 

Junior B

Ο πρώτος μου υπολογιστής, Στην πινακοθήκη (Ζωγραφική) , Κειμενογράφος, Σερφάροντας στο Ίντερνετ, Φώτα - κάμερα - πάμε (Δημιουργία Βίντεο)

Βασικό επίπεδο 45’

 

Junior C

 

Στο εργαστήρι με τους υπολογιστές, Τα πρώτα μου κόμικς (επεξεργασία κειμένου), Δικτυακά ταξίδια, Οι φίλοι μας τα ζώα (δημιουργία πολυμεσικής εφαρμογής), Ταξιδιωτικός πράκτορας (γνωριμία με τα Υπολογιστικά Φύλλα), Το ηλιακό μας σύστημα (Γνωριμία με τις βάσεις δεδομένων).

Βασικό επίπεδο 45’

 

Junior D

Όλα σε τάξη (Χρήση υπολογιστή και Διαχείριση αρχείων), Δημιουργία σχολικής εφημερίδας (Επεξεργασία κειμένου) Ψάχνω, βρίσκω, το στέλνω (Αναζητήσεις στο ίντερνετ και Ηλεκτρονική Αλληλογραφία), Το δωδεκάθεο (Δημιουργία πολυμεσικής εφαρμογής), Μικρός Επιχειρηματίας (Υπολογιστικά φύλλα), Φυτώριο (Βάσεις Δεδομένων).

Βασικό επίπεδο 45’

 

Το κάθε επίπεδο εξετάζεται ξεχωριστά όταν ο υποψήφιος είναι έτοιμος και το κέντρο μπορεί να διοργανώσει την εξέταση.

Το επίπεδο D εξετάζεται σε δύο εξεταστικές.

Για να αποκτήσει το πιστοποιητικό κάθε επιπέδου ο υποψήφιος θα πρέπει να επιτύχει στην εξέταση της ενότητας ποσοστό άνω του 70%