Η Apple προσπαθεί να κατευνάσει τις προσπάθειες των συνδικάτων με βελτιώσεις προγραμματισμού

Η Apple προσπαθεί να κατευνάσει τις προσπάθειες των συνδικάτων με βελτιώσεις προγραμματισμού

Η Apple θα κάνει μια σειρά από αλλαγές στους κανόνες προγραμματισμού για τους υπαλλήλους λιανικής που η εταιρεία πιστεύει ότι θα οδηγήσουν σε πιο ευέλικτο ωράριο εργασίας . Η κίνηση έρχεται καθώς τα καταστήματα λιανικής της Apple στο Μέριλαντ και τη Νέα Υόρκη πρόκειται να διεξαγάγουν συνδικαλιστικές εκλογές τις επόμενες εβδομάδες. Οι αλλαγές θα περιλαμβάνουν αλλαγές στα όρια στον αριθμό των καθυστερημένων βάρδιων, των διαδοχικών ημερών εργασίας και του ελάχιστου χρόνου που πρέπει να περάσει για να μπορέσει ένας εργαζόμενος να εργαστεί σε νέα βάρδια.

Σύμφωνα με το προσωπικό που μίλησε στο Bloomberg, η Apple θα κάνει μερικές από τις ακόλουθες αλλαγές τις επόμενες εβδομάδες. Άλλοι δεν θα φτάσουν παρά αργότερα μέσα στο έτος. Οι βάρδιες πρέπει να προγραμματίζονται με διαφορά τουλάχιστον 12 ωρών (από 10 ώρες.) Η επιλογή μιας ημέρας του Σαββατοκύριακου που δεν θα είναι προγραμματισμένη και το πολύ πέντε συνεχόμενες προγραμματισμένες ημέρες στη σειρά φαίνεται επίσης να είναι μεταξύ των παραχωρήσεων. Και εκτός και αν επιλέξουν να παραλάβουν καθυστερημένες βάρδιες, οι εργαζόμενοι λιανικής δεν θα εργάζονται περισσότερες από τρεις βάρδιες ανά εργασία που τρέχουν μετά τις 20:00.

Οι εργαζόμενοι λιανικής της Apple όλα αυτά τα χρόνια έχουν μιλήσει για το απαιτητικό πρόγραμμα εργασίας και τους χαμηλούς μισθούς. Η εταιρεία επέκτεινε τα οφέλη για όλους τους εργαζομένους λιανικής πλήρους απασχόλησης νωρίτερα φέτος, αυξάνοντας τον αριθμό των ημερών ασθενείας με αμοιβή και προσφέροντας γονική άδεια μετ’ αποδοχών. Επίσης, όρισε νέο όροφο 22 $ ανά ώρα για τους υπαλλήλους λιανικής της την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, η Fruit Stand Workers United – η ομάδα που βρίσκεται στη μέση της οργάνωσης του Grand Central Store της Apple – πιέζει για κατώτατο μισθό 30 $, αποζημίωση διδάκτρων και περισσότερες επιλογές για συνταξιοδοτικά προγράμματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *