Twitter: απολύει σχεδόν 100 υπαλλήλους από την ομάδα στρατολόγησης του

Twitter: απολύει σχεδόν 100 υπαλλήλους από την ομάδα στρατολόγησης του

Το Twitter έχει απολύσει δεκάδες υπαλλήλους εν μέσω αυξανόμενης αβεβαιότητας σχετικά με την απόκτηση του από τον Έλον Μασκ. Η εταιρεία μείωσε το 30 τοις εκατό της ομάδας απόκτησης ταλέντων της, η οποία περιλαμβάνει υπαλλήλους προσλήψεων και άλλους που είναι επιφορτισμένοι με την προσέλκυση νέων προσλήψεων, η Wall Street Journal εκθέσεις.Twitter είπε στο The Journal ότι «λιγότερα από 100 άτομα» είχαν αφεθεί και ότι επηρεάστηκε μόνο η ομάδα απόκτησης ταλέντων.

To Twitter είχε προαναγγείλει μερικό πάγωμα προσλήψεων ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας μείωσης του κόστους καθώς προσπαθεί να οριστικοποιήσει την απόκτησή του από τον Έλον Μασκ. Το καθεστώς της συμφωνίας είναι αβέβαιο καθώς ο Μασκ έχει απειλήσει να αποχωρήσει από τη συμφωνία, επικαλούμενος ανησυχίες για τον αριθμό των bots στην πλατφόρμα. Την Πέμπτη, η Washington Post ανέφερε ότι η συμφωνία βρισκόταν σε «σοβαρό κίνδυνο» και ότι «είναι πιθανό μια αλλαγή κατεύθυνσης από την ομάδα του Μασκ να έρθει σύντομα».

Το θέμα των απολύσεων φέρεται να αναφέρθηκε στο πρόσφατο Twitter Μασκ . Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla είπε ότι ανησυχεί για το κόστος στο Twitter, αλλά δεν απάντησε άμεσα σε ερώτηση σχετικά με το εάν οι περικοπές θέσεων εργασίας ήταν στο τραπέζι. «Εξαρτάται», είπε, σύμφωνα με το CNBC.

Σε μια ανάρτηση στο LinkedIn, η Ίνγκριντ Τζόνσον, ανώτερη υπηρεσία στρατολόγησης τεχνικών στο Twitter, έγραψε ότι ήταν «μια πραγματικά δύσκολη μέρα». «Υπάρχουν άνθρωποι που χάνουν τις δουλειές τους που είναι εκεί πάνω από μια δεκαετία», έγραψε. «Αν το Twitter έχει επιλέξει να ξοδέψει πιθανά δισεκατομμύρια για να μηνύσει τον Elon και να διατηρήσει μια ψευδώς διογκωμένη τιμή της μετοχής εις βάρος των ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους για την οικοδόμηση της εταιρείας – αυτή είναι μια ακόμη πιο τραγική ιστορία».

Το Twitter δεν είναι η μόνη εταιρεία τεχνολογίας που πρόσφατα αποσύρθηκε από την πρόσληψη ή την απόλυση υπαλλήλων.H Meta είπε πρόσφατα ότι θα επιβραδύνει τις προσλήψεις της καθώς αντιμετωπίζει «σοβαρές στιγμές». Netflix, το Unity, Coinbase και Paypal έκοψαν πρόσφατα θέσεις εργασίας επίσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *