Το εφέ Mica των Windows 11 ενδέχεται να έρθει σύντομα στο Chrome

Το εφέ Mica των Windows 11 ενδέχεται να έρθει σύντομα στο Chrome

Το Mica και το Mica Alt είναι οι αγαπημένες αλλαγές σχεδίασης των Windows 11 που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη του 2021. Αυτά τα φανταχτερά εφέ χρησιμοποιούν την τρέχουσα ταπετσαρία σας για να δημιουργήσουν μια εξαιρετικά εξατομικευμένη εμπειρία στις εφαρμογές σας, να παρέχουν οπτική ιεραρχία και να αυξάνουν τη σαφήνεια σχετικά με το παράθυρο που εστιάζεται. Σε αντίθεση με το Windows Aero στις πρώτες ημέρες των Windows Vista, το Mica και οι παραλλαγές του δεν καταπονούν το υλικό σας, καθώς δοκιμάζουν την ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας μόνο μία φορά. Η Microsoft έχει ήδη προσθέσει το εφέ σε πολλές από τις εφαρμογές της και τώρα η εταιρεία θέλει το Chrome να έχει το ίδιο eye candy.

Μια νέα λίστα αλλαγών από τη Microsoft στο Chromium Gerrit προτείνει ένα “ελάχιστο σύνολο αλλαγής κώδικα” για τον εξοπλισμό του Chromium με μια αδιαφανή γραμμή καρτελών (ή γραμμή τίτλου) σε συστήματα που εκτελούν Windows 11 έκδοση 22H2:

Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να δούμε το Chrome να προσφέρει μια καλύτερη διεπαφή χρήστη στα Windows 11. Ωστόσο, είναι υπέροχο να βλέπουμε τη Microsoft να συνεισφέρει στο Chromium με αλλαγές σχεδιασμού που αγαπούν οι χρήστες. Εν τω μεταξύ, οι προγραμματιστές μπορούν να μάθουν πώς να εφαρμόζουν το Mica στις εφαρμογές που χρησιμοποιούν την επίσημη τεκμηρίωση και δείγματα κώδικα από το πρόσφατα ενημερωμένο WinUI Εφαρμογή γκαλερί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *