H Samsung ανακοινώνει την αποθήκευση UFS 4.0 με μεγαλύτερες ταχύτητες και καλύτερη απόδοση ενέργειας

H Samsung ανακοινώνει την αποθήκευση UFS 4.0 με μεγαλύτερες ταχύτητες και καλύτερη απόδοση ενέργειας

Ενώ η χωρητικότητα αποθήκευσης ενός smartphone είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία πώλησης για έναν καταναλωτή, ο τύπος αποθήκευσης συχνά παραβλέπεται. Τα περισσότερα smartphone Android (και πολλά ηλεκτρονικά) χρησιμοποιούν το UFS (Universal Flash Storage) και οι περισσότερες ναυαρχίδες σήμερα χρησιμοποιούν αποθήκευση 3.0 ή 3.1 UFS.

Την Τρίτη, η Samsung παρουσίασε το UFS 4.0 που χρησιμοποιεί τη μνήμη Gen 7 V-NAND της Samsung και τον αποκλειστικό ελεγκτή με διαδοχικές ταχύτητες ανάγνωσης έως 4.200 MB/s και διαδοχικές ταχύτητες εγγραφής έως 2.800 MB/s. Η νέα τεχνολογία αποθήκευσης θα προσφέρει επίσης 46% βελτίωση της απόδοσης ισχύος στις διαδοχικές ταχύτητες ανάγνωσης σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Η Samsung έχει αναπτύξει τη λύση αποθήκευσης Universal Flash Storage (UFS) 4.0 με τις υψηλότερες επιδόσεις στον κλάδο, η οποία έχει λάβει έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο της JEDEC®. Τι είναι το UFS 4.0 και τι σημαίνει για το μέλλον της αποθήκευσης;  

Ανά λωρίδα, το UFS 4.0 υποστηρίζει έως και 23,2 Gbps ανά λωρίδα, διπλασιασμένο από το UFS 3.1. Η Samsung υπερηφανεύεται ότι το εύρος ζώνης είναι τέλειο για smartphone 5G που απαιτούν τεράστιες ποσότητες επεξεργασίας δεδομένων και αναμένει να δει την τεχνολογία να υιοθετείται σε εφαρμογές VR, AR και αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η νέα τεχνολογία αποθήκευσης μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να υποστηρίζει έως και 1 TB αποθήκευσης, επομένως ελπίζουμε ότι αυτό σημαίνει ότι θα αρχίσουμε να βλέπουμε περισσότερα smartphone με χωρητικότητα 512 GB και 1 TB.

Η Samsung αναμένει τη μαζική παραγωγή αποθηκευτικού χώρου UFS 4.0 να ξεκινήσει το 3ο τρίμηνο, ώστε να μπορούμε να περιμένουμε να δούμε smartphone να χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία προς το τέλος του έτους ή στη σειρά Galaxy S23 που θα κυκλοφορήσει το 1ο τρίμηνο του 2023. Διαβάστε το πλήρες νήμα στο Twitter στο διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση της Samsung για το UFS 4.0.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *