Η Apple αρχίζει να δοκιμάζει iPhone με USB-C

Η Apple αρχίζει να δοκιμάζει iPhone με USB-C

Πριν από λίγες ημέρες, ο δημοφιλής αναλυτής Ming-Chi Kuo είπε ότι η Apple θα υιοθετήσει το USB-C σε iPhone το 2023και τώρα το Bloomberg αναφέρει ότι ο τεχνολογικός γίγαντας με έδρα το Κουπερτίνο έχει ήδη αρχίσει να δοκιμάζει iPhone με USB – Θύρα C. Αν και τα φετινά iPhone θα διατηρήσουν την υποδοχή Lightning.

Επιπλέον, η δημοσίευση ισχυρίζεται ότι η Apple εργάζεται επίσης σε έναν προσαρμογέα που θα επέτρεπε στα μελλοντικά iPhone με USB-C να λειτουργούν με τα αξεσουάρ που έχουν σχεδιαστεί για την τρέχουσα υποδοχή Lightning, αλλά δεν είναι σαφές εάν η Apple θα το συμπεριλάβει στο πακέτο λιανικής ή θα το πουλήσει ξεχωριστά. Δεδομένης της φήμης της Apple, ωστόσο, οι πιθανότητες είναι ότι οι πελάτες θα πρέπει να ξοδέψουν επιπλέον χρήματα για τον προσαρμογέα.

Ένας από τους λόγους αυτής της μετατόπισης από την υποδοχή Lightning στο USB-C θα μπορούσε να είναι η ώθηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συσκευές εξοπλισμένες με USB-C, κάτι που δεν θα πρέπει να αποτελεί πρόβλημα για τους κατασκευαστές συσκευών Android, δεδομένου ότι κυκλοφόρησαν τα περισσότερα smartphone/tablet με Android τα τελευταία χρόνια ήρθε με τη θύρα USB-C.

Ωστόσο, η Apple ανησυχεί ότι ο ευρωπαϊκός νόμος “που επιβάλλει μόνο έναν τύπο σύνδεσης για όλες τις συσκευές στην αγορά θα βλάψει τους ευρωπαίους καταναλωτές επιβραδύνοντας την εισαγωγή ευεργετικών καινοτομιών στα πρότυπα φόρτισης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την ασφάλεια και την ενεργειακή απόδοση”.

Η ΕΕ έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς αυτής της κίνησης στο USB-C που παρεμποδίζει την καινοτομία, λέγοντας ότι «η πρόταση αναφέρει ότι εάν προκύψει ένα νέο πρότυπο που είναι καλύτερο από το USB-C, μπορούμε να προσαρμόσουμε τους κανόνες».

Ανεξάρτητα από το αν η ευρωπαϊκή νομοθεσία καταπνίγει ή όχι την καινοτομία, μια μετάβαση από τη θύρα Lightning σε USB-C θα ωφελούσε τους χρήστες iPhone με καλύτερες μεταφορές δεδομένων και ταχύτερη φόρτιση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *