H Foxconn επιβεβαίωσε ότι  Ransomware”χτύπησε” το εργοστάσιο στο Μεξικό

H Foxconn επιβεβαίωσε ότι Ransomware”χτύπησε” το εργοστάσιο στο Μεξικό

Ο γίγαντας κατασκευής Electronics Foxconn επιβεβαίωσε ότι το εργοστάσιό της Foxconn Baja California με έδρα την Τιχουάνα χτυπήθηκε από ransomware στα τέλη Μαΐου.

Εξειδικευμένη σε ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, βιομηχανικές λειτουργίες και ιατρικές συσκευές, η εγκατάσταση απασχολεί περίπου 5.000 άτομα.

«Επιβεβαιώθηκε ότι ένα από τα εργοστάσιά μας στο Μεξικό υπέστη κυβερνοεπίθεση ransomware στα τέλη Μαΐου. Η ομάδα κυβερνοασφάλειας της εταιρείας εκτελεί το σχέδιο ανάκαμψης αναλόγως», είπε η Foxconn, απαντώντας σε έρευνα της SecurityWeek.

Η Foxconn είπε επίσης ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη διαδικασία αποκατάστασης της κανονικής λειτουργίας στο εργοστάσιο, αλλά δεν παρείχε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ο κατασκευαστής ηλεκτρονικών είπε επίσης ότι ο αντίκτυπος αυτής της επίθεσης στις συνολικές λειτουργίες του αναμένεται να είναι ελάχιστος.

«Η διαταραχή που προκαλείται στις επιχειρηματικές λειτουργίες θα αντιμετωπιστεί μέσω προσαρμογής της παραγωγικής ικανότητας. Η επίθεση στον κυβερνοχώρο εκτιμάται ότι θα έχει μικρό αντίκτυπο στις συνολικές λειτουργίες του Ομίλου», ανέφερε η εταιρεία.

Η Foxconn είπε ότι παρείχε στη διοίκηση, τους πελάτες και τους προμηθευτές «σχετικές πληροφορίες» σχετικά με την επίθεση, αλλά δεν μοιράστηκε λεπτομέρειες σχετικά με το εάν έχει έρθει σε επαφή με τους επιτιθέμενους ή εάν σχεδιάζει να πληρώσει λύτρα.

Ο κατασκευαστής δεν είπε εάν κλάπηκαν δεδομένα κατά τη διάρκεια της επίθεσης, αλλά μια ομάδα απειλών που διαχειρίζεται το LockBit 2.0 ransomware πρόσφατα την κλοπή δεδομένων από την εγκατάσταση, απειλώντας να τα δημοσιοποιήσει εκτός εάν καταβληθούν λύτρα.

Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση ransomware στην οποία η Foxconn πέφτει θύμα. Τον Δεκέμβριο του 2020, το cybergang DoppelPaymer (DopplePaymer) έθεσε σε κίνδυνο ένα σύστημα πληροφοριών που υποστηρίζει τις δραστηριότητες του γίγαντα στην Αμερική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *