Snapdragon 8 Gen 2:  θα έχει μια πολύ ασυνήθιστη διαμόρφωση CPU 1+2+2+3

Snapdragon 8 Gen 2:  θα έχει μια πολύ ασυνήθιστη διαμόρφωση CPU 1+2+2+3

Το Snapdragon 8+ Gen 1 θα ικανοποιήσει την ανάγκη για ένα ισχυρό chipset μέχρι το τέλος του έτους, επομένως η Qualcomm εξετάζει τι θα ακολουθήσει . Και αυτό που ακολουθεί είναι μια εξαιρετικά ασυνήθιστη διαμόρφωση CPU 1+2+2+3, σύμφωνα με το leakster Digital Chat Station.

Η CPU Snapdragon 8 Gen 2 φέρεται να διαθέτει τους ακόλουθους πυρήνες: έναν Cortex-X3, δύο Cortex-A720, δύο A710 και τρεις A510. Ή για να πούμε με τα κωδικά τους ονόματα, 1x Makalu-Elp, 2x Makalu, 2x Matterhorn και 3x Klein-R1.

Εάν παρακολουθείτε την ανακοίνωση της ARM, τα Makalu και Matterhorn θα πρέπει να είναι γνωστά. Αυτά ανακοινώθηκαν ως συνέχεια της γενιάς Cortex-X1/A78. Το Matterhorn είναι ξεκάθαρα το βήμα X2/A710 στο διάγραμμα, το Makalu είναι η επόμενη γενιά.

Rumor: the Snapdragon 8 Gen 2 will have a very unusual 1+2+2+3 CPU configuration

Τα Cortex-X3 και A720 υπόσχονται αύξηση έως και 30% στην κορυφαία απόδοση της CPU σε σύγκριση με τους πυρήνες X1/A78 και μικρότερο άλμα από τον τρέχοντα Snapdragon 8 Gen 1. Πιθανώς, αυτό για απόδοση σε ίσες ταχύτητες ρολογιού.

Κάτι που έχει σημασία αφού ο Snapdragon 8 Gen 2 (SM8550, κωδική ονομασία Kailua ES) θα γίνει fabbed στον κόμβο N4 της TSMC, σύμφωνα με την DCS. Αυτή είναι η ίδια διαδικασία 4 nm με την οποία κατασκευάζεται το 8+ Gen 1, επομένως δεν μπορούμε να περιμένουμε σημαντικές αυξήσεις στις ταχύτητες ρολογιού.

Αυτό θα είναι πιθανώς το πρώτο chipset για κινητά που θα διαθέτει τέσσερις διαφορετικούς πυρήνες CPU (τα τρέχοντα chipset χρησιμοποιούν τρία είδη). Αλλά αν αυτό είναι ό,τι χρειάζεται για την απόδοση επόμενης γενιάς, τότε ας είναι.

Τo σιπ ναυαρχίδα Gen 2 λέγεται ότι χρησιμοποιεί μια GPU Adreno 740, κάτι που δεν μας λέει πολλά, δυστυχώς. Θα χρησιμοποιεί την ίδια αρχιτεκτονική με το 730 στα τρέχοντα τσιπ, αλλά τυχόν βελτιώσεις απόδοσης λεπτομερειών θα πρέπει να περιμένουν μελλοντικές διαρροές.

Η Qualcomm συνήθως ανακοινώνει το κορυφαίο chipset της για την επόμενη γενιά τηλεφώνων στο τέλος του έτους με μια μεγάλη προσωπική εκδήλωση στη Χαβάη (η οποία εξηγεί όλες τις κωδικές ονομασίες με θέμα τη Χαβάη).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *