Η Apple θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος MacBook Air 15 ιντσών- νέος φορητός υπολογιστής 12 ιντσών στις αρχές του 2024

Η Apple θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος MacBook Air 15 ιντσών- νέος φορητός υπολογιστής 12 ιντσών στις αρχές του 2024

Η Apple παρουσίασε ένα νέο MacBook Air 13,6 ιντσών στο WWDC νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το οποίο υποστηρίζεται από το τσιπ M2 που ανακοινώθηκε στην ίδια εκδήλωση. Δεν θα κυκλοφορήσει πριν από τον επόμενο μήνα, αλλά μια νέα έκθεση του Bloomberg ισχυρίζεται ότι η Apple εργάζεται ήδη σε ένα MacBook Air 15 ιντσών, το οποίο σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ήδη την επόμενη άνοιξη, καθιστώντας τον τον πρώτο φορητό υπολογιστή αυτού του μεγέθους στη σειρά Air.

Το MacBook Air 15″ είναι μια ευρύτερη έκδοση του MacBook Air 13,6″ που ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα, που σημαίνει ότι δεν θα έχει το πλαίσιο σε σχήμα σφήνας που είδαμε σε προηγούμενα μοντέλα.

M2-powered 13.6-inch MacBook Air

Η δημοσίευση υποστηρίζει περαιτέρω ότι η Apple εργάζεται επίσης σε φορητό υπολογιστή 12″, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024. Εάν συμβεί αυτό, θα είναι ο μικρότερος φορητός υπολογιστής της Apple από το 2019, όταν η εταιρεία διέκοψε το MacBook 12 ιντσών. Αν και δεν είναι σαφές εάν αυτό θα είναι μέρος της σειράς MacBook Air ή της σειράς Pro.

Επιπλέον, η Apple σχεδιάζει φορητούς υπολογιστές MacBook Pro υψηλών προδιαγραφών M2 Pro και M2 Max για κυκλοφορία έως το τέλος του 2022, αλλά ενδέχεται να μετατεθεί για τις αρχές του 2023. Αυτά φέρουν την κωδική ονομασία J414 και J416 και θα κυκλοφορήσουν σε 14″ και 16″ μεγέθη.

M2-powered 13.6-inch MacBook Air

Το τσιπ M2 Pro φέρεται να μπει σε μαζική παραγωγή αργότερα φέτος και θα κατασκευαστεί από την TSMC. Θα βασίζεται στη διαδικασία των 3nm και θα διαθέτει τέσσερις πυρήνες απόδοσης και οκτώ επιδόσεις. Το M2 Max, από την άλλη πλευρά, λέγεται ότι περιλαμβάνει 12 κύριους πυρήνες επεξεργασίας που ενώνονται με έως και 38 πυρήνες γραφικών.

Η Apple έχει επίσης ξεκινήσει την ανάπτυξη του τσιπ M3, που αναμένεται να τροφοδοτήσει το iMac και άλλα προϊόντα στο μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *