Microsoft: Η ενημέρωση των Windows για μόνιμη απενεργοποίηση του Internet Explorer

Microsoft: Η ενημέρωση των Windows για μόνιμη απενεργοποίηση του Internet Explorer

Η Microsoft επιβεβαίωσε σήμερα ότι μια μελλοντική ενημέρωση των Windows θα απενεργοποιήσει οριστικά το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Internet Explorer στα συστήματα των χρηστών.

Αυτό αποκαλύφθηκε την Τετάρτη, 15 Ιουνίου, την ημέρα που ο Internet Explorer έφτασε στο τέλος της ζωής του για την επιλογή εξυπηρέτησης εξαμηνιαίου καναλιού (SAC) των Windows 10.

Tο πρόγραμμα περιήγησης ιστού που έχει πλέον αποσυρθεί θα αρχίσει να ανακατευθύνει τους χρήστες στο νέο Microsoft Edge που βασίζεται σε Chromium κατά την εκκίνηση της εφαρμογής επιτραπέζιου υπολογιστή Internet Explorer 11.

«Οι χρήστες θα εξακολουθούν να βλέπουν το εικονίδιο του Internet Explorer στις συσκευές τους (όπως στη γραμμή εργασιών ή στο μενού Έναρξη), αλλά αν κάνουν κλικ για να ανοίξει ο Internet Explorer, το Microsoft Edge θα ανοίξει αντ’ αυτού με εύκολη πρόσβαση στη λειτουργία IE», είπε ο Γενικός Διευθυντής για το Microsoft Edge Enterprise Sean Lyndersay σήμερα.

«Τελικά, ο Internet Explorer θα απενεργοποιηθεί οριστικά ως μέρος ενός μελλοντικού Windows Update, οπότε τα εικονίδια του Internet Explorer στις συσκευές των χρηστών θα αφαιρεθούν.” [η έμφαση δική μας]

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας ανακατεύθυνσης, τα δεδομένα των χρηστών (συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων, των αγαπημένων και των κωδικών πρόσβασης) θα εισαχθεί στον Microsoft Edge για να διευκολύνει την εναλλαγή.

Η Microsoft θα προσθέσει επίσης ένα κουμπί “Επανάληψη φόρτωσης σε λειτουργία IE” στη γραμμή εργαλείων του Edge για να βοηθήσει τους χρήστες να ξεκινήσουν γρήγορα ιστότοπους που ζητούν να ανοίξουν στον Internet Explorer χρησιμοποιώντας τη λειτουργία IE. Ο

Internet Explorer εκκινείται αυτόματαMicrosoft Edge όταν επισκέπτεστε μη συμβατούς ιστότοπους από τον Οκτώβριο του 2020.

Η λίστα των μη συμβατών τοποθεσιών (που διαχειρίζεται η Microsoft) περιέχει αυτήν τη στιγμή 1.427 ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένων των Twitter, Facebook, Instagram, Google Drive, Microsoft Teams και πολλών άλλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *