H Ρωσία επέβαλε πρόστιμο στην Google για διάδοση «αναξιόπιστων» πληροφοριών που δυσφημούν τον στρατό της

H Ρωσία επέβαλε πρόστιμο στην Google για διάδοση «αναξιόπιστων» πληροφοριών που δυσφημούν τον στρατό της

Η Roskomnadzor, η ρωσική υπηρεσία τηλεπικοινωνιών, επέβαλε στην Google πρόστιμο 68 εκατομμυρίων ρούβλια (περίπου 1,2 εκατομμύρια δολάρια) επειδή βοήθησε στη διάδοση, όπως αποκαλούσε, «αναξιόπιστες» πληροφορίες σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την αποτυχία κατάργησής τους. από τις πλατφόρμες του.

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών είπε ότι η διαδικτυακή πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο YouTube της Google “συνεισφέρει σκόπιμα” στη διάδοση ανακριβών πληροφοριών για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, δυσφημώντας έτσι τον ρωσικό στρατό.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του Roskomnadzor, αυτή τη στιγμή, το YouTube φιλοξενεί περισσότερα από 7.000 υλικά που προωθούν επίσης αυτό που η υπηρεσία επιτήρησης τηλεπικοινωνιών θεωρεί παράνομο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προωθούν εξτρεμιστικές απόψεις, αδιαφορία για τη ζωή και την υγεία των ανηλίκων και εκκλήσεις για διαμαρτυρίες.

“Η Google LLC και οι πόροι πληροφοριών της έχουν επανειλημμένα υπαχθεί σε διοικητική ευθύνη για παραβίαση της ρωσικής νομοθεσίας όσον αφορά την αποτυχία αφαίρεσης απαγορευμένων πληροφοριών. Για αυτό, η Google LLC επιβλήθηκε συνολικά πρόστιμο 68 εκατομμυρίων ρούβλια”, δήλωσε η Roskomnadzor.

Η Google κινδυνεύει πλέον με πρόστιμο βάσει εσόδων έως και το 10% του ετήσιου ρωσικού τζίρου της για επανειλημμένη αποτυχία να περιορίσει την πρόσβαση σε υλικό που περιέχει πληροφορίες που απαγορεύονται στη Ρωσία.

Ρώσοι δικαστικοί επιμελητές είχαν κατασχέσει πολύτιμα 7,22 δισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 133 εκατομμύρια δολάρια) από τους λογαριασμούς της Google τον Μάιο επειδή αρνήθηκαν επανειλημμένα να διαγράψουν περιεχόμενο που είχε απαγορευτεί στη Ρωσία, σύμφωνα με απόφαση που εκδόθηκε από το Δικαστήριο Ταγκάνσκι της Μόσχας στις 24 Δεκεμβρίου 2021.

Η ρωσική θυγατρική της Google υπέβαλε αίτηση πτώχευση στις 16 Ιουνίου, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Μόσχας μετά τη δέσμευση των λογαριασμών του, σύμφωνα με το Interfax.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *