Το βασικό MacBook Pro M2 13 ιντσών της Apple μπορεί να έχει χαμηλότερες ταχύτητες SSD από το μοντέλο M1

Το βασικό MacBook Pro M2 13 ιντσών της Apple μπορεί να έχει χαμηλότερες ταχύτητες SSD από το μοντέλο M1

Το MacBook Pro M2 των 13 ιντσών 256 GB της Apple μπορεί να έχει χειρότερη απόδοση SSD από το αντίστοιχο μοντέλο M1, σύμφωνα με δοκιμές από τους ιστότοπους YouTube Max Tech και Created Tech είδαν το MacRumors. Το βασικό μοντέλο των 1.300 $ έδειξε περίπου 50 τοις εκατό χαμηλότερες ταχύτητες ανάγνωσης (1.446 MB/s σε σύγκριση με 2.900 MB/s) με ταχύτητες εγγραφής 30 τοις εκατό χαμηλότερες. 

Max Tech άνοιξε το MacBook Pro M2 13 ιντσών και διαπίστωσε ότι είχε μόνο ένα τσιπ αποθήκευσης flash NAND 256 GB αντί για δύο τσιπ 128 GB όπως το προηγούμενο μοντέλο M1. Αυτό θα σήμαινε ότι η μονάδα μπορεί να χρησιμοποιεί μόνο δύο λωρίδες παράλληλα, επομένως η απόδοση περιορίζεται στην ταχύτητα μιας λωρίδας. 

Τα μοντέλα 512 GB και 1 TB υψηλότερης ποιότητας δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα και πολλές μονάδες αναθεώρησης αποστέλλονται σε διαμόρφωση 1 TB. Οι πιο αργές ταχύτητες δίσκου στο μοντέλο των 256 GB θα μπορούσαν να επηρεάσουν τους χρόνους φόρτωσης της εφαρμογής, τις μεταφορές αρχείων και την ανάκτηση δεδομένων. Η συνολική απόδοση θα μπορούσε επίσης να χτυπήσει, καθώς η εικονική μνήμη (που χρησιμοποιείται όταν η RAM είναι γεμάτη) θα είναι πιο αργή και το βασικό μοντέλο έχει μόνο 8 GB μνήμης RAM. 

Δεν είναι σαφές γιατί η Apple άλλαξε τη διαμόρφωση σε αυτό το μοντέλο, αν και η παγκόσμια έλλειψη chip μπορεί να είναι ένας παράγοντας. Σε κάθε περίπτωση, είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν θέλετε να αγοράσετε το MacBook Pro M2 13 ιντσών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *