Το Microsoft Defender προσθέτει προστασία δικτύου για συσκευές Android και iOS

Το Microsoft Defender προσθέτει προστασία δικτύου για συσκευές Android και iOS

Η Microsoft εισήγαγε μια νέα λειτουργία Microsoft Defender for Endpoint (MDE) σε δημόσια προεπισκόπηση για να βοηθήσει τους οργανισμούς να εντοπίσουν αδυναμίες που επηρεάζουν τις συσκευές Android και iOS στα εταιρικά τους δίκτυα.

Μετά την ενεργοποίηση της νέας λειτουργίας Mobile Network Protection σε συσκευές Android και iOS που θέλετε να παρακολουθείτε, η εταιρική πλατφόρμα ασφαλείας endpoint θα παρέχει προστασία και ειδοποιήσεις όταν εντοπίζει αδίστακτες απειλές που σχετίζονται με το Wi-Fi και αδίστακτα πιστοποιητικά (ο κύριος φορέας επίθεσης για το Wi-Fi δίκτυα).

Οι απειλές που μπορεί να εντοπίσει περιλαμβάνουν αδίστακτο υλικό, όπως συσκευές Hak5 Wi-Fi Pineapple, τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τόσο οι ελεγκτές στυλό όσο και οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου για τη λήψη δεδομένων που μοιράζονται στο δίκτυο.

Το MDE θα ειδοποιεί επίσης τους χρήστες να αλλάξουν δίκτυα εάν εντοπίσει ένα ύποπτο ή μη ασφαλές δίκτυο και θα ειδοποιήσει ειδοποιήσεις όταν ανακαλύψει ανοιχτά δίκτυα Wi-Fi.

Ενώ η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή σε κινητές συσκευές, η Microsoft παρέχει επίσης λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη διαμόρφωση της προστασίας δικτύου σε συσκευές Android και iOSS μέσω του κέντρου διαχείρισης Microsoft Endpoint Manager.

«Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να κατανοεί τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τα δίκτυα γίνονται όλο και πιο περίπλοκα και παρέχουν μια μοναδική οδό για κακόβουλη δραστηριότητα εάν αφεθούν χωρίς επιτήρηση», δήλωσε η εταιρεία αυτή την εβδομάδα.

“Για να το καταπολεμήσει αυτό, η Microsoft προσφέρει μια δυνατότητα προστασίας δικτύου κινητής τηλεφωνίας στο Defender for Endpoint που βοηθά τους οργανισμούς να εντοπίζουν, να αξιολογούν και να αποκαθιστούν τις αδυναμίες τελικού σημείου με τη βοήθεια ισχυρών πληροφοριών απειλών.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *