H Google υπόσχεται 10% καλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας στο Chrome με μια νέα πειραματική λειτουργία

H Google υπόσχεται 10% καλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας στο Chrome με μια νέα πειραματική λειτουργία

Η ενεργειακή απόδοση δεν είναι το πιο δυνατό σημείο του Chrome (ή οποιουδήποτε άλλου προγράμματος περιήγησης που βασίζεται σε Chromium), γι’ αυτό οι προγραμματιστές αναζητούν πάντα νέους τρόπους και τεχνολογίες για να κάνουν το Chrome να καταναλώνει λιγότερο χυμός μπαταρίας. Μια νέα πειραματική λειτουργία υπόσχεται βελτιώσεις μπαταρίας έως και 10%, περιορίζοντας τις δραστηριότητες JavaScript στο παρασκήνιο σε σελίδες που εκτελούνται στο παρασκήνιο.

Οι χρήστες του Chrome μπορούν να ελέγξουν τη νέα πειραματική σημαία στο Chrome Dev και στο Canary (έκδοση 105 και νεότερη). Μεταβείτε στο chrome://flags και ενεργοποιήστε το Γρήγορο εντατικό στραγγαλισμό μετά τη φόρτωση.

The chroneflags page in Chrome Canary displaying the quick intensive throttling feature

Δείτε πώς λειτουργεί η λειτουργία σύμφωνα με την Google  ):

Για σελίδες που φορτώνονται όταν βρίσκονται στο παρασκήνιο, ενεργοποιεί το έντονο στραγγαλισμό μετά από 10 δευτερόλεπτα αντί για τα προεπιλεγμένα 5 λεπτά. Ο εντατικός περιορισμός θα περιορίσει τα wake up, από τις εργασίες setTimeout και setInterval με υψηλό επίπεδο ένθεσης και καθυστερημένες εργασίες scheduler.postTask, σε 1 ανά λεπτό.

Η Google ισχυρίζεται ότι οι εσωτερικές δοκιμές της δεν αποκάλυψαν σημαντικές παλινδρομήσεις, αλλά το πείραμα έφερε θετικές βελτιώσεις στον χρόνο της CPU, μειώνοντας αποτελεσματικά την κατανάλωση ενέργειας και επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ωστόσο, η νέα σημαία παραμένει ένα πείραμα και μια εργασία σε εξέλιξη, επομένως η Google θα συνεχίσει να τη βελτιώνει πριν την αποστείλει στο κοινό.

Η Google σχεδιάζει να φέρει τις νέες πλατφόρμες στο Chrome σε όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του ChromeOS. Οι χρήστες και οι προγραμματιστές μπορούν να μάθουν περισσότερα σχετικά με το έντονο στραγγαλισμό μετά τη φόρτωση στο Google Chrome στην επίσημη τεκμηρίωση. Εν τω μεταξύ, η Microsoft προσθέτει στα παιχνίδια Edge και ένα πλήρες πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών που αντλείται απευθείας από την εφαρμογή Windows Photos.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *