Η Microsoft λέει ότι η απόφαση να ξεμπλοκάρει τις μακροεντολές του Office είναι προσωρινή

Η Microsoft λέει ότι η απόφαση να ξεμπλοκάρει τις μακροεντολές του Office είναι προσωρινή

Η Microsoft λέει ότι η απόφαση της περασμένης εβδομάδας να επαναφέρει τον αυτόματο αποκλεισμό μακροεντολών VBA στα ληφθέντα έγγραφα του Office είναι μόνο μια προσωρινή αλλαγή.

Η Microsoft ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι το Microsoft Office θα αποκλείει αυτόματα τις μακροεντολές VBA σε όλα τα έγγραφα που λαμβάνονται από το Διαδίκτυο μετά από ένα στάδιο διάθεσης μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου.

Ωστόσο,  λίγο μετά τη χρήση αυτής της νέας δυνατότητας για όλους τους πελάτες τον περασμένο μήνα, η Microsoft προειδοποίησε χωρίς καμία πραγματική εξήγηση ότι αυτή η αλλαγή θα επαναφερόταν.

Αυτό αφήνει και πάλι τους χρήστες των Windows και του Microsoft Office εκτεθειμένοι σε επιθέσεις που ξεκινούν μέσω εγγράφων του Office με ενσωματωμένες κακόβουλες μακροεντολές.

“Με βάση τα σχόλια, επαναφέρουμε αυτήν την αλλαγή από το Τρέχον κανάλι. Εκτιμούμε τα σχόλια που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής και εργαζόμαστε για να βελτιώσουμε αυτήν την εμπειρία”, είπε η Microsoft  στους διαχειριστές στο κέντρο μηνυμάτων του Microsoft 365 στο Πέμπτη.

“Θα παρέχουμε άλλη ενημέρωση όταν θα είμαστε έτοιμοι να κυκλοφορήσουμε ξανά στο Τρέχον κανάλι. Σας ευχαριστούμε.”

Ενώ η εταιρεία αποκάλυψε την αλλαγή στους διαχειριστές μετά τις ενημερώσεις του κέντρου μηνυμάτων M365, απέτυχε να κάνει μια δημόσια ανακοίνωση και ενημέρωσε την αρχική ειδοποίηση για να πει ότι ήταν προσωρινή επαναφορά μόνο αφού οι πελάτες διαπίστωσαν ότι ο αποκλεισμός μακροεντολών του Office δεν ήταν πλέον ενεργοποιημένος.

“Μετά τα σχόλια των χρηστών, ανακαλέσαμε προσωρινά αυτήν την αλλαγή, ενώ πραγματοποιούμε κάποιες πρόσθετες αλλαγές για να βελτιώσουμε τη χρηστικότητα”, εξήγησε η Kellie Eickmeyer, κύρια υπεύθυνη προγράμματος στη Microsoft, σε μια ενημέρωση της Παρασκευής στην ανακοίνωση του Φεβρουαρίου.

“Αυτή είναι μια προσωρινή αλλαγή και δεσμευόμαστε πλήρως να κάνουμε την προεπιλεγμένη αλλαγή για όλους τους χρήστες. Θα παράσχουμε πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα τις επόμενες εβδομάδες.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *