To Βέλγιο λέει ότι Κινέζοι χάκερ επιτέθηκαν στο Υπουργείο Άμυνας του

To Βέλγιο λέει ότι Κινέζοι χάκερ επιτέθηκαν στο Υπουργείο Άμυνας του

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου λέει ότι πολλές ομάδες απειλών που υποστηρίζονται από την Κίνα στόχευσαν τα υπουργεία Άμυνας και Εσωτερικών της χώρας.

«Το Βέλγιο αποκαλύπτει κακόβουλες διαδικτυακές δραστηριότητες που επηρέασαν σημαντικά την κυριαρχία, τη δημοκρατία, την ασφάλεια και την κοινωνία μας γενικότερα, στοχεύοντας το FPS Εσωτερικό και τη Βελγική Άμυνα», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

“Το Βέλγιο αξιολογεί αυτές τις κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο ότι έχουν αναληφθεί από τις κινεζικές προηγμένες επίμονες απειλές (APT).”

Οι κινεζικές αρχές παροτρύνθηκαν να τηρήσουν τους κανόνες υπεύθυνης συμπεριφοράς του κράτους όπως έχουν εγκριθεί από όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών και να λάβουν μέτρα κατά μιας τέτοιας κακόβουλης δραστηριότητας που προέρχεται από την επικράτειά τους.

Οι ομάδες κυβερνοκατασκοπείας που ονομάζονται στη δήλωση της βελγικής κυβέρνησης είναι οι APT27, APT30, APT31και μια τέταρτη ομάδα απειλών που παρακολουθείται με πολλά ονόματα, όπως Gallium, Softcell και UNSC 2814.

“Έχουμε εντοπίσει κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο που στόχευαν το εσωτερικό του FPS. Αυτές οι δραστηριότητες μπορεί να συνδεθεί με τις ομάδες χάκερ γνωστές ως Advanced Persistent Threat 27, Advanced Persistent Threat 30, Advanced Persistent Threat 31», πρόσθεσε ο υπουργός τη Δευτέρα .

“Έχουμε εντοπίσει κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο που στόχευαν τη βελγική άμυνα. Αυτές οι δραστηριότητες μπορούν να συνδεθούν με τις ομάδες χάκερ γνωστές ως UNSC 2814/GALLIUM/SOFTCELL.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *