Το TikTok ενεργοποιεί υπότιτλους και μεταφράσεις που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη για όλο το περιεχόμενο και τα αυτοκόλλητα

Το TikTok ενεργοποιεί υπότιτλους και μεταφράσεις που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη για όλο το περιεχόμενο και τα αυτοκόλλητα

Το TikTok έχει επιτέλους ενεργοποιήσει την επιλογή δημιουργίας υποτίτλων σε όλα τα βίντεο που φιλοξενεί η πλατφόρμα. Η πλατφόρμα έχει προσθέσει και μεταφράσεις.

Το 2021, το TikTok κυκλοφόρησε την επιλογή προσθήκης υπότιτλων στα βίντεο. Ωστόσο, η δυνατότητα άφησε την ευθύνη της προσθήκης υποτίτλων εξ ολοκλήρου στους δημιουργούς περιεχομένου. Με άλλα λόγια, οι TikTokers έπρεπε να μεταγράψουν τα δικά τους βίντεο για να δημιουργήσουν υπότιτλους.

Αν και αυτό βελτίωσε σημαντικά την πτυχή της προσβασιμότητας, οι θεατές ήταν στο έλεος των δημιουργών περιεχομένου. Αν οι TikTokers δεν έκαναν τον κόπο να κάνουν την επιπλέον προσπάθεια, τα βίντεό τους παρέμειναν χωρίς λεζάντες και όσοι χρειάζονταν υπότιτλους έμειναν εκτός.

Προχωρώντας, οι θεατές δεν θα χρειάζεται πλέον να περιμένουν ένα TikToker να ενεργοποιήσει τους υπότιτλους για να μπορέσουν να τους χρησιμοποιήσουν. Το TikTok έχει παραδώσει αρκετές ενημερώσεις. Οι νέες προσθήκες θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν τους χρήστες να ξεπεράσουν το γλωσσικό εμπόδιο επίσης.

Με τους υπότιτλους που δημιουργούνται αυτόματα, οι χρήστες μπορούν εύκολα να ενεργοποιήσουν τους υπότιτλους για οποιοδήποτε βίντεο. Αυτό θα βοηθήσει τους θεατές, που έχουν προβλήματα ακοής ή απλά θέλουν να συλλάβουν κάθε λέξη ενός κλιπ, πιθανώς σε θορυβώδες περιβάλλον. Οι υπότιτλοι μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην κατανάλωση περιεχομένου χωρίς να ενεργοποιήσετε τον ήχο.

Το TikTok έχει προσθέσει επίσης μεταφράσεις για τους υπότιτλους που δημιουργούνται από AI. Οι μεταφράσεις που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μην λειτουργούν καλά για κάθε γλώσσα, αλλά οι λεζάντες που μεταφράζονται αυτόματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους θεατές να απολαμβάνουν βίντεο ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνουν τις προφορικές λέξεις.

Οι μεταφράσεις επεκτείνονται και στα αυτοκόλλητα κειμένου. Μέρος της απήχησης του TikTok είναι τα αυτοκόλλητα και οι δημιουργοί περιεχομένου τα χρησιμοποιούν ελεύθερα. Η λειτουργία μετάφρασης θα πρέπει να συμβάλλει στο να διασφαλιστεί ότι οι θεατές δεν θα χάνουν επίσης μη λεκτικό περιεχόμενο.

Το TikTok προσφέρει επί του παρόντος υπότιτλους και μεταφράσεις για Αγγλικά, Γερμανικά, Ινδονησιακά, Ιταλικά, Κορεάτικα, Μανδαρινικά, Πορτογαλικά, Ισπανικά και Τουρκικά. Είναι πιθανό η πλατφόρμα να προσθέσει υποστήριξη για περισσότερες γλώσσες στο εγγύς μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *