Η LockBit ισχυρίζεται επίθεση ransomware στην ιταλική φορολογική υπηρεσία

Η LockBit ισχυρίζεται επίθεση ransomware στην ιταλική φορολογική υπηρεσία

Οι ιταλικές αρχές διερευνούν τους ισχυρισμούς της συμμορίας ransomware LockBit ότι παραβίασαν το δίκτυο της Ιταλικής Υπηρεσίας Εσωτερικών Εσόδων (L’Agenzia delle Entrate).

Η LockBit ισχυρίζεται ότι έκλεψε 100 GB δεδομένων (συμπεριλαμβανομένων εταιρικών εγγράφων, σαρώσεων, οικονομικών εκθέσεων και συμβολαίων) που θα διαρρεύσουν στο διαδίκτυο εάν η ιταλική φορολογική υπηρεσία δεν καταβάλει αίτημα λύτρων μέχρι την 1η Αυγούστου.

Η ιταλική υπηρεσία εσόδων μοιράστηκε μια επίσημη δήλωση στον ιστότοπό της σχετικά με “υποτιθέμενη κλοπή δεδομένων από το φορολογικό σύστημα πληροφοριών”, λέγοντας ότι ζήτησε περισσότερες πληροφορίες από τη Sogei (Società Generale d’Informatica) SpA, μια δημόσια εταιρεία του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών που διαχειρίζεται την τεχνολογική υποδομή της οικονομικής διοίκησης.

“Από τις τεχνικές έρευνες που διενεργήθηκαν, ο Σογκέι αποκλείει ότι μπορεί να έχει σημειωθεί κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο του Οργανισμού”, ανέφερε η υπηρεσία.

Η Sogei SpA διαχειρίζεται επίσης την υποδομή πληροφορικής που χρησιμοποιείται από άλλες ιταλικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Υπουργείων Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Παιδείας, του Γενικού Εισαγγελέα και του Υπουργείου Οικονομικών.

Ένας εκπρόσωπος της Sogei είπε στο BleepingComputer ότι «δεν υπάρχουν επιθέσεις στον κυβερνοχώρο στις τεχνολογικές πλατφόρμες και υποδομές της οικονομικής διοίκησης», προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατό να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη».

Η εταιρεία μοιράστηκε επίσης μια επίσημη δήλωση στον ιστότοπό της λέγοντας ότι δεν βρήκε στοιχεία για κυβερνοεπίθεση που να επηρεάζει την ιταλική υπηρεσία εσόδων.

«Σε ό,τι αφορά την εικαζόμενη κυβερνοεπίθεση στο φορολογικό σύστημα πληροφοριών, η Sogei spa ενημερώνει ότι από τις πρώτες αναλύσεις που έγιναν, δεν έχουν σημειωθεί κυβερνοεπιθέσεις ούτε έχουν κλαπεί δεδομένα από πλατφόρμες και τεχνολογικές υποδομές της Οικονομικής Διοίκησης», ανέφερε η δημόσια εταιρεία. Δευτέρα .

«Από τις τεχνικές έρευνες που διενεργήθηκαν, η Sogei, λοιπόν, αποκλείει μια κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο της Υπηρεσίας Εσόδων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *