Οι ΗΠΑ προσφέρουν 10 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες σχετικά με βορειοκορεάτες χάκερ

Οι ΗΠΑ προσφέρουν 10 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες σχετικά με βορειοκορεάτες χάκερ

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι προσφέρει έως και 10 εκατομμύρια δολάρια ως ανταμοιβή για πληροφορίες σχετικά με άτομα που σχετίζονται με διαβόητες ομάδες χάκερ που χρηματοδοτούνται από το κράτος της Βόρειας Κορέας.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ λέει ότι ενδιαφέρεται για πληροφορίες σχετικά με χάκερ που αποτελούν μέρος των παραγόντων της προηγμένης επίμονης απειλής (APT) γνωστών ως Lazarus Group, Bluenoroff, Andariel, APT38, Guardians of Peace και Kimsuky.

«Εάν έχετε πληροφορίες σχετικά με άτομα που σχετίζονται με κακόβουλες ομάδες κυβερνοχώρου που συνδέονται με την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας (όπως Andariel, APT38, Bluenoroff, Guardians of Peace, Kimsuky ή Lazarus Group) και που εμπλέκονται στη στόχευση κρίσιμων υποδομών των ΗΠΑ κατά παράβαση των Ο νόμος περί απάτης και κατάχρησης υπολογιστών, μπορεί να δικαιούστε ανταμοιβή», Στέιτ Ντιπάρτμεντ αυτή την εβδομάδα

Ο όρος “Lazarus” είναι ο συνήθως χρησιμοποιούμενος όρος όταν αναφέρεται στις δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο βορειοκορεατών χάκερ, συμπεριλαμβανομένης της κυβερνοκατασκοπείας, των ληστειών κρυπτονομισμάτων και των επιχειρήσεων με οικονομικά κίνητρα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναφέρεται σε αυτό το σύμπλεγμα δραστηριοτήτων ως «Κρυμμένη Κόμπρα».

Ο Lazarus έχει κατηγορηθεί για διάφορες κυβερνοεπιθέσεις υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης ληστείας κρυπτονομισμάτων Ronin 600 εκατομμυρίων δολαρίων και της 100 εκατομμυρίων δολαρίων στο Harmony’s Horizon Bridge.

Οι Andariel, Bluenoroff και Guardians of Peace πιστεύεται ότι είναι υποομάδες εντός του Lazarus/Hidden Cobra. Το ‘APT38’ είναι ένας άλλος όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις ίδιες δραστηριότητες.

Η ανταμοιβή των 10 εκατομμυρίων δολαρίων για τους χάκερ Lazarus έρχεται περίπου τρεις μήνες αφότου η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι προσφέρει 5 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα βοηθούσαν να διαταραχθούν οι οικονομικοί μηχανισμοί των οντοτήτων που προσφέρουν οικονομική υποστήριξη στην κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας.

Πέρυσι, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέτεινε τις προσπάθειές της ενάντια στο ransomware και άλλες απειλές στον κυβερνοχώρο, προσφέροντας ανταμοιβές έως και 10 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με οποιονδήποτε χάκερ που διενεργεί κακόβουλες επιχειρήσεις κατά κρίσιμων υποδομών.

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, το Υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε το ενδιαφέρον του να επιβραβεύει άτομα που προσφέρουν πληροφορίες για Ρώσους αξιωματικούς των μυστικών υπηρεσιών που ευθύνονται για την επίθεση στο NotPetya το 2017.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *