H Ουκρανία καταργεί 1.000.000 bots που χρησιμοποιούνται για παραπληροφόρηση

H Ουκρανία καταργεί 1.000.000 bots που χρησιμοποιούνται για παραπληροφόρηση

Η ουκρανική αστυνομία στον κυβερνοχώρο (SSU) έκλεισε μια τεράστια φάρμα bot με 1.000.000 bots που χρησιμοποιούνται για τη διάδοση παραπληροφόρησης στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο στόχος της φάρμας bot ήταν να δυσφημήσει πληροφορίες που προέρχονταν από επίσημες κρατικές πηγές της Ουκρανίας, να αποσταθεροποιήσει την κοινωνική και πολιτική κατάσταση στη χώρα και να δημιουργήσει εσωτερικές διαμάχες.

Τα μηνύματα που διαδίδονταν από τα ρομπότ ήταν σύμφωνα με τη ρωσική προπαγάνδα, επομένως οι χειριστές της μηχανής παραπληροφόρησης πιστεύεται ότι είναι μέλη των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών.

Μάλιστα, η έρευνα της SSU οδήγησε στον αρχηγό της εγκληματικής ομάδας, έναν Ρώσο «πολιτικό ειδικό» που στο παρελθόν ζούσε στο Κίεβο.

«Σύμφωνα με την έρευνα, το άτομο αυτό οργάνωνε πληροφορίες και ανατρεπτικές ενέργειες, τις οποίες είχε διατάξει μία από τις εγχώριες πολιτικές δυνάμεις», εξηγεί η ανακοίνωση της SSU.

«Για συντονισμό είχε επαφή με τον νυν βουλευτή, ο οποίος είναι μέλος του στενού κύκλου της πρώην ηγεσίας του κράτους μας».

Η έρευνα της ουκρανικής αστυνομίας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη για τον εντοπισμό τυχόν άλλων συμμετεχόντων στην επιχείρηση που θα κατηγορηθούν για παραβάσεις του άρθρου 361.2 του ποινικού κώδικα της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *