Επίθεση σε ιστότοπους της κυβέρνησης της Ταϊβάν κατά τη διάρκεια επίσκεψης της Πελόζι

Επίθεση σε ιστότοπους της κυβέρνησης της Ταϊβάν κατά τη διάρκεια επίσκεψης της Πελόζι

Μεγάλοι ιστότοποι της κυβέρνησης της Ταϊβάν εξαναγκάστηκαν προσωρινά εκτός σύνδεσης από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο που πιστεύεται ότι συνδέονται με την Κίνα και τη Ρωσία κατά την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι στο νησί, είπε η Ταϊπέι την Πέμπτη.

Οι ιστότοποι του προεδρικού γραφείου, του υπουργείου Εξωτερικών και της κύριας κυβερνητικής αγγλικής πύλης δέχθηκαν επίθεση την Τρίτη το βράδυ, όταν η Πελόζι έφτασε για μια επίσκεψη ορόσημο που εξόργισε το Πεκίνο.

Η Κίνα, η οποία ισχυρίζεται ότι η αυτοδιοικούμενη δημοκρατική Ταϊβάν ως μέρος της επικράτειάς της θα καταληφθεί μια μέρα, ξεκίνησε τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις που έχει πραγματοποιήσει ποτέ γύρω από το νησί την Πέμπτη ως απάντηση.

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν είπε επίσης ότι ο ιστότοπός του ήταν εκτός σύνδεσης για μια ώρα γύρω στα μεσάνυχτα της Τετάρτης, λόγω μιας κατανεμημένης επίθεσης άρνησης υπηρεσίας (DDoS).

Ένα DDoS είναι μια απλή επίθεση διακοπής που υπερφορτώνει έναν ιστότοπο με αιτήματα για πληροφορίες. Δεν περιλαμβάνει hacking.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν, οι επιθέσεις στον ιστότοπό της και στην αγγλική πύλη της κυβέρνησης συνδέονταν με κινεζικές και ρωσικές διευθύνσεις IP που προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στις ιστοσελίδες έως και 8,5 εκατομμύρια φορές ανά λεπτό.

«Καθώς οι κυβερνοεπιθέσεις από ξένες εχθρικές δυνάμεις θα μπορούσαν να συμβούν ανά πάσα στιγμή, το υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να επαγρυπνεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος Τζοάν Ου.

Το προεδρικό γραφείο είπε ότι θα αυξήσει την παρακολούθησή του ενόψει του «υβριδικού πολέμου πληροφοριών από εξωτερικές δυνάμεις».

Η Ταϊπέι έχει κατηγορήσει το Πεκίνο ότι εντείνει τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο μετά την εκλογή του προέδρου Tsai Ing-wen το 2016, ο οποίος θεωρεί το νησί ως κυρίαρχο έθνος και όχι ως μέρος της Κίνας.

Αξιωματούχοι είπαν ότι οι κυβερνητικές υπηρεσίες της Ταϊβάν αντιμετωπίζουν περίπου πέντε εκατομμύρια κυβερνοεπιθέσεις και έρευνες την ημέρα.

Το 2020, οι αρχές της Ταϊβάν δήλωσαν ότι Κινέζοι χάκερ διείσδυσαν σε τουλάχιστον 10 κυβερνητικές υπηρεσίες της Ταϊβάν και απέκτησαν πρόσβαση σε περίπου 6.000 λογαριασμούς email σε μια προσπάθεια να κλέψουν δεδομένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *