Ο Microsoft Edge λαμβάνει καλύτερες προεπιλογές ασφαλείας σε λιγότερο δημοφιλείς ιστότοπους

Ο Microsoft Edge λαμβάνει καλύτερες προεπιλογές ασφαλείας σε λιγότερο δημοφιλείς ιστότοπους

Η Microsoft κυκλοφορεί μια νέα ενημέρωση στο σταθερό κανάλι Microsoft Edge τις επόμενες ημέρες για να βελτιώσει τις προεπιλογές ασφαλείας του προγράμματος περιήγησης ιστού όταν επισκέπτεστε λιγότερο δημοφιλείς ιστότοπους.

Ξεκινώντας με την έκδοση 104.0.1293.47, το Edge θα εναλλάσσεται στο “Βασικό” επίπεδο ασφάλειας όταν η προαιρετική λειτουργία περιήγησης “Βελτιώστε την ασφάλειά σας στον Ιστό” είναι ενεργοποιημένη στις ρυθμίσεις.

Όταν αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, παρέχει ένα πρόσθετο επίπεδο προστασίας από ευπάθειες που σχετίζονται με τη μνήμη, απενεργοποιώντας τη συλλογή JavaScript just-in-time (JIT) και ενεργοποιώντας επιπλέον προστασίες λειτουργικού συστήματος κατά την περιήγηση στον Ιστό και σε άγνωστους ιστότοπους.

Μετά την ενημέρωση στην πιο πρόσφατη σταθερή έκδοση, το επίπεδο “Βασικό” θα ενεργοποιηθεί από προεπιλογή ώστε να εφαρμόζει μετριασμούς μόνο σε ιστότοπους που επισκέπτεστε λιγότερο συχνά.

“Οι βελτιώσεις για τη βελτίωση της ασφάλειάς σας στον ιστό στο edge://settings/privacy περιλαμβάνουν πλέον το Basic ως τη νέα προεπιλεγμένη επιλογή”, εξηγεί η Microsoft.

“Με αυτήν την επιλογή, ο Microsoft Edge θα εφαρμόσει πρόσθετη προστασία ασφαλείας στους ιστότοπους που επισκέπτονται λιγότερο. Αυτή η δυνατότητα διατηρεί την εμπειρία χρήστη για τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους στον ιστό.”

Edge - Enhance your security on the webΒελτιώστε την ασφάλειά σας στο παράθυρο διαλόγου Ιστού (BleepingComputer)

Σε αυτήν τη νέα σταθερή έκδοση, η Microsoft θα σας επιτρέψει επίσης να εισάγετε δεδομένα από το Google Chrome κατά την Πρώτη εμπειρία εκτέλεσης χωρίς να έχετε εγκαταστήσει το πρόγραμμα περιήγησης Ιστού στη συσκευή σας.

“Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει σε έναν χρήστη να εισάγει τα δεδομένα του Chrome μέσω σύνδεσης στον λογαριασμό του Google κατά την πρώτη εμπειρία εκτέλεσης του Microsoft Edge”, λέει.

“Αυτή η δυνατότητα μπορεί να απενεργοποιηθεί απενεργοποιώντας το First Run Experience με την πολιτική HideFirstRunExperience ή ορίζοντας το AutoImportAtFirstRun σε “DisabledAutoImport”.

Διατίθενται επίσης νέες πολιτικές, οι οποίες σας δίνουν τη δυνατότητα να εισάγετε δεδομένα από άλλα προγράμματα περιήγησης ιστού σε κάθε εκκίνηση και να διαμορφώνετε το Edge ώστε να ζητά επιβεβαίωση πριν κλείσετε παράθυρα με πολλές καρτέλες.

Την περασμένη εβδομάδα, η Microsoft ανακοίνωσε ότι οι χρήστες του Microsoft Edge θα παρατηρήσουν βελτιωμένη απόδοση σε συστήματα με χαμηλό χώρο στο δίσκο, λόγω της πρόσθετης υποστήριξης για αυτόματη συμπίεση προσωρινής μνήμης δίσκου και μικρότερου αποτυπώματος δίσκου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *