Η Microsoft επιβεβαιώνει προβλήματα με το άνοιγμα εγγράφων XPS στα Windows 10 και 11

Η Microsoft επιβεβαιώνει προβλήματα με το άνοιγμα εγγράφων XPS στα Windows 10 και 11

Η Microsoft έχει ειδοποιήσει τους χρήστες των Windows 10 και 11 για ένα νέο γνωστό πρόβλημα στο λειτουργικό σύστημα. Τα Windows δυσκολεύονται επί του παρόντος να ανοίξουν συγκεκριμένα έγγραφα XPS (η εναλλακτική της Microsoft αντί του Adobe PDF, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τη σειρά Dell XPS).

Εκτός από την αδυναμία ανοίγματος εγγράφων XPS και OXPS σε μη αγγλικές γλώσσες, το XPS Viewer σταματά να ανταποκρίνεται και αρχίζει να δεσμεύει τους πόρους της CPU και της μνήμης RAM μέχρι να διακοπεί όταν φτάσει τα 2,5 GB της χρήσης RAM.

Μετά την εγκατάσταση ενημερώσεων KB5014666 ή νεότερων ενημερώσεων, το XPS Viewer ενδέχεται να μην μπορεί να ανοίξει έγγραφα XML Paper Specification (XPS) σε ορισμένες μη αγγλικές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων κωδικοποιήσεων χαρακτήρων Ιαπωνικών και Κινεζικών. Αυτό το ζήτημα επηρεάζει τόσο τα αρχεία προδιαγραφή χαρτιού XML (XPS) όσο και τα αρχεία προδιαγραφής χαρτιού ανοιχτού XML (OXPS). Όταν αντιμετωπίζετε αυτό το ζήτημα, ενδέχεται να λάβετε ένα σφάλμα, “Αυτή η σελίδα δεν μπορεί να εμφανιστεί” στο XPS Viewer ή μπορεί να σταματήσει να ανταποκρίνεται και να έχει υψηλή χρήση CPU με συνεχώς αυξανόμενη χρήση μνήμης. Όταν παρουσιαστεί το σφάλμα, εάν το XPS Viewer δεν είναι κλειστό, μπορεί να φτάσει τα 2,5 GB χρήσης μνήμης πριν κλείσει απροσδόκητα.

Η Microsoft λέει ότι το πρόβλημα προέρχεται από τα KB5014666 και KB5014666 (Windows 10 19044.1806 και Windows 11 22000.778), που κυκλοφόρησαν στις 26 και 28 Ιουνίου. Η εταιρεία είναι απασχολημένη με τη διερεύνηση του σφάλματος και υπόσχεται να κυκλοφορήσει μια επιδιόρθωση στις επερχόμενες εκδόσεις. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν προσωρινές λύσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα δεν θα ενοχλήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των τακτικών καταναλωτών των Windows 10. Εκτός από το γεγονός ότι η μορφή XPS απέτυχε να κερδίσει έλξη, η Microsoft σταμάτησε να συνδυάζει τα Windows 10 με το XPS Viewer στην έκδοση 1803. Ωστόσο, μπορείτε να εγκαταστήσετε το XPS Viewer ως προαιρετικό στοιχείο των Windows στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Η χαλασμένη εφαρμογή XPS Viewer δεν είναι το μόνο γνωστό πρόβλημα που διερευνά η Microsoft. Η εταιρεία επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι οι ενημερώσεις των Windows που κυκλοφόρησαν μετά τις 28 Ιουνίου ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα με τους εκτυπωτές USB.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *