Η Apple θα μπορούσε ενδεχομένως να αντιμετωπίσει μια αγωγή κατά των μονοπωλίων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Η Apple θα μπορούσε ενδεχομένως να αντιμετωπίσει μια αγωγή κατά των μονοπωλίων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Φαίνεται ότι η Apple θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια άλλη αντιμονοπωλιακή αγωγή. Μια νέα έκθεση προέκυψε που υποστηρίζει ότι οι δικηγόροι από το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ) συντάσσουν μια πιθανή καταγγελία κατά της τεχνολογικής εταιρείας Cupertino.

Η τελευταία αποκάλυψη προέρχεται από το Politico, το οποίο υπογραμμίζει ότι η Apple ερευνάται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης από το 2019 για ισχυρισμούς ότι η εταιρεία έκανε κατάχρηση της ισχύος της στην αγορά για να αποκόψει πιθανούς ανταγωνιστές. Αυτή η έρευνα είναι μια από τις πιο πρόσφατες σε ρυθμιστικές προσπάθειες να διασφαλιστεί ότι οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας δεν παραβιάζουν τα όρια αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας σε μια προσπάθεια να κυριαρχήσουν στις αντίστοιχες αγορές τους.

Η υπόθεση της Apple είναι σημαντική γιατί θα μπορούσε ενδεχομένως να ανοίξει άλλη μια λεωφόρο για το DOJ στον αγώνα του ενάντια στη μεγάλη τεχνολογία. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εμπλέκεται επί του παρόντος σε δικαστική διαμάχη κατά της Google για τις μονοπωλιακές επιχειρηματικές και διαφημιστικές πρακτικές της.

Τούτου λεχθέντος, το μεγαλύτερο μέρος της εστίασης γύρω από μια πιθανή υπόθεση κατά της Apple ήταν γύρω από το App Store της, το οποίο είναι το μόνο μέρος από όπου οι χρήστες iOS μπορούν να κατεβάσουν επίσημα εφαρμογές για το υλικό τους. Πέρυσι, η Epic Games προσέφυγε σε δίκη κατά της Apple για τους περιορισμούς της εταιρείας στη διανομή εφαρμογών εκτός του App Store. Ενώ η έκβαση αυτής της υπόθεσης ήταν ανάμεικτη και για τις δύο εταιρείες, φαίνεται ότι ώθησε το DOJ να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, αλλά ίσως και με διαφορετική προσέγγιση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *