Η Ουκρανία εντοπίζει και συλλαμβάνει ομάδα κυβερνοεγκλήματος που χτυπά θύματα απάτης κρυπτονομισμάτων

Η Ουκρανία εντοπίζει και συλλαμβάνει ομάδα κυβερνοεγκλήματος που χτυπά θύματα απάτης κρυπτονομισμάτων

Η Εθνική Αστυνομία της Ουκρανίας (NPU) κατέρριψε ένα δίκτυο τηλεφωνικών κέντρων που χρησιμοποιούνταν από μια ομάδα κυβερνοεγκλήματος που επικεντρωνόταν σε οικονομικές απάτες και στόχευε θύματα απάτης κρυπτονομισμάτων με το πρόσχημα ότι τους βοηθά να ανακτήσουν τα κλεμμένα κεφάλαιά τους.

Οι απατεώνες πίσω από αυτά τα παράνομα τηλεφωνικά κέντρα φέρεται να συμμετείχαν επίσης σε απάτη πολιτών της Ουκρανίας και των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ενδιαφέρονται για επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, τίτλους, χρυσό και πετρέλαιο.

Σε όλη αυτή τη διασυνοριακή επιχείρηση απάτης, χρησιμοποιούσαν λογισμικό και εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας που κατέστησαν δυνατή την παραπλάνηση των αριθμών τηλεφώνου των κρατικών τραπεζικών οργανισμών.

“Κατά τη διάρκεια της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι οι υπάλληλοι των τηλεφωνικών κέντρων παρουσιάστηκαν ως υπάλληλοι αυτών των κρατικών τραπεζικών ιδρυμάτων και απέσπασαν εμπιστευτικά δεδομένα τραπεζικών καρτών πολιτών”, αποκάλυψε.

«Οι διοργανωτές του προγράμματος χρησιμοποίησαν ιστοσελίδες και πλατφόρμες που είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν για συναλλαγές συναλλάγματος και κρυπτονομισμάτων, χρεογράφων, χρυσού και πετρελαίου για να προσελκύσουν κεφάλαια από ξένους πολίτες, διασφαλίζοντας τη λήψη υπερβολικών κερδών σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Ενώ ισχυρίζονταν ότι ήταν μέλη μιας λεγόμενης «Κοινότητας μεσιτών κρυπτονομισμάτων», οι εισβολείς χρησιμοποίησαν επίσης στοιχεία επικοινωνίας που ανήκαν σε προηγούμενα θύματα άλλων απατεώνων κρυπτονομισμάτων για να τους εξαπατήσουν ότι θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να ανακτήσουν τα κλεμμένα κεφάλαιά τους για μια «προμήθεια».

Ωστόσο, διέκοψαν όλες τις επικοινωνίες αφού ξεγέλασαν τους στόχους να μεταφέρουν τα χρήματα σε λογαριασμούς που ελέγχονται από τους εισβολείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *