Ζητήθηκε από την Ιντερπόλ να εντοπιστεί ο φυγάς  Do Kwon

Ζητήθηκε από την Ιντερπόλ να εντοπιστεί ο φυγάς  Do Kwon

Οι αρχές της Νότιας Κορέας ζήτησαν από την Ιντερπόλ να εκδώσει κόκκινη ειδοποίηση κατά του προγραμματιστή πίσω από τα token terraUSD και luna, των οποίων η κατάρρευση 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Μάιο προκάλεσε αναταραχή στις αγορές κρυπτογράφησης.

Το αίτημα έρχεται μετά από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε δικαστήριο της Νότιας Κορέας την περασμένη εβδομάδα κατά του συνιδρυτή της Terraform Labs, μιας πλατφόρμας blockchain στην οποία βασίστηκαν τα κρυπτονομίσματα terraUSD και luna.

Οι εισαγγελείς της Νότιας Κορέας ζήτησαν επίσης από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας να ακυρώσει το διαβατήριο του Kwon, λέγοντας ότι αρνήθηκε να συνεργαστεί με την έρευνα για τη συντριβή της κρυπτογραφικής πλατφόρμας Terra.

Ο Kwon καταζητείται για ανάκριση για κατηγορίες ότι παραβίασε τους κανόνες της νοτιοκορεατικής κεφαλαιαγοράς. Οι επενδυτές τον κατηγόρησαν για οικονομική απάτη. Έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για άλλα πέντε άτομα που συνδέονται με τα οικονομικά της Terra.

Μαζί με τον Kwon και την οικογένειά του, όλοι πιστεύεται ότι κατέφυγαν στη Σιγκαπούρη την εποχή που κατέρρευσε η πλατφόρμα – αλλά όχι πριν διαλύσουν το νοτιοκορεατικό παράρτημα των Terraform Labs για να «αποφύγουν την έρευνα», είπαν οι εισαγγελείς.

Η Εισαγγελία της Νότιας Περιφέρειας της Σεούλ είπε ότι ο Kwon μετέδωσε μέσω των δικηγόρων του ότι δεν είχε καμία πρόθεση να εμφανιστεί για ανάκριση.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία της Σιγκαπούρης δήλωσε το Σάββατο ότι η Kwon δεν βρισκόταν επί του παρόντος στην πόλη-κράτος, προσθέτοντας ότι θα βοηθήσει την έρευνα της Νότιας Κορέας.

Ο Kwon αντέδρασε στο Twitter, λέγοντας ότι δεν θα αποκαλύψει τις «συντεταγμένες GPS» του για να προετοιμαστεί για άμυνα σε «πολλαπλές δικαιοδοσίες». Είπε επίσης ότι δεν ήταν «σε φυγή», στις οποίες οι αρχές της Νότιας Κορέας απάντησαν ότι «προφανώς» βρισκόταν.

Το πού βρίσκεται ο Kwon παραμένει άγνωστο. Σύμφωνα με την Ιντερπόλ, οι κόκκινες προκηρύξεις είναι ένα αίτημα προς τις αρχές επιβολής του νόμου σε όλο τον κόσμο «να εντοπίσουν και να συλλάβουν προσωρινά» φυγάδες που καταζητούνται «είτε για δίωξη είτε για έκτιση ποινής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *