Το TikTok θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πρόστιμο 27 εκατομμυρίων λιρών για παραλείψεις στο απόρρητο των παιδιών

Το TikTok θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πρόστιμο 27 εκατομμυρίων λιρών για παραλείψεις στο απόρρητο των παιδιών

Το TikTok, η υπηρεσία φιλοξενίας βίντεο που ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, φαίνεται ότι βρέθηκε σε μπελάδες επειδή φέρεται ότι απέτυχε να προστατεύσει τις διατάξεις περί απορρήτου των παιδιών που ορίζονται σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών, μια ανεξάρτητη αρχή που έχει συσταθεί για να προασπίζει τα δικαιώματα πληροφόρησης προς το δημόσιο συμφέρον στο ΗΒ, προτείνει ότι η εταιρεία ενδέχεται να έχει εν γνώσει ή εν αγνοία της παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο φύλακας έχει ήδη εκδώσει την TikTok Inc και την TikTok Information Technologies UK Limited με μια «ειδοποίηση πρόθεσης» – ένα νομικό έγγραφο που προηγείται του ενδεχόμενου προστίμου.

Τα ευρήματα της υπηρεσίας υποδηλώνουν ότι η εταιρεία ενδέχεται να έχει επεξεργαστεί τα δεδομένα παιδιών ηλικίας κάτω των 13 ετών χωρίς την κατάλληλη γονική συναίνεση και να μην παρέχει τις κατάλληλες πληροφορίες στους χρήστες της με διαφανή και εύκολα κατανοητό τρόπο. Εάν αποδειχθεί ότι είναι αλήθεια, το TikTok θα μπορούσε να αντιμετωπίσει 27 εκατομμύρια £. Το ποσό ισοδυναμεί με 29 εκατομμύρια δολάρια.

Το ανεξάρτητο όργανο διευκρίνισε επίσης ότι τα ευρήματά του ήταν προσωρινά, δηλ. διευθετήθηκαν ή υπήρχαν προς το παρόν, ενδεχομένως να αλλάξουν αργότερα.κανένα συμπέρασμα σχετικά με την παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων πρέπει να συναχθεί βιαστικά

Το TikTok δεν έχει εκδώσει ακόμη καμία δήλωση. Εν τω μεταξύ, ο φύλακας πρόσθεσε επίσης ότι θα εξετάσει τυχόν παραστάσεις από την εταιρεία πριν καταλήξει σε συμπέρασμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *