H Google θα δοκιμάσει την απενεργοποίηση των επεκτάσεων Chrome Manifest V2 τον Ιούνιο του 2023

H Google θα δοκιμάσει την απενεργοποίηση των επεκτάσεων Chrome Manifest V2 τον Ιούνιο του 2023

Η Google ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την απενεργοποίηση της υποστήριξης για την επέκταση Google Chrome Manifest V2, καθώς η εταιρεία ωθεί περισσότερους προγραμματιστές να μεταβούν στο Manifest V3.

Μια ενημέρωση από την ομάδα του Chrome λέει ότι θα προχωρήσουν σε προσεκτικά, πειραματικά βήματα, διασφαλίζοντας μια ομαλή εμπειρία τελικού χρήστη κατά τη σταδιακή κατάργηση του Manifest V2 τον Ιούνιο του 2023.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Google θα υποστηρίζει τους προγραμματιστές επεκτάσεων με καθοδήγηση και πληροφορίες σχετικά με το νέο πρωτόκολλο και πώς μπορούν να κυκλοφορήσουν καλύτερα τις εκδόσεις που το υποστηρίζουν χωρίς οι χρήστες τους να αντιμετωπίζουν λόξυγκα.

Επισκόπηση Manifest V3  

H Google ανακοίνωσε το Manifest V3 το 2019 ως ένα νέο πλαίσιο αδειών και δυνατοτήτων για τις επεκτάσεις του Chrome που θα εισαγάγει αυστηρότερους κανόνες για την αναβάθμιση της ασφάλειας και του απορρήτου των δεδομένων χρήστη.

Εν ολίγοις, το Manifest V3 ελπίζει να επιτύχει τα εξής:

  • Περιορίστε την πρόσβαση επέκτασης σε αιτήματα δικτύου χρηστών.
  • Αναγκάστε τους προγραμματιστές να συμπεριλάβουν όλες τις λειτουργίες στην επέκταση, τερματίζοντας την πρακτική της απομακρυσμένης φιλοξενίας κώδικα.
  • Μετακινήστε τις τροποποιήσεις αιτημάτων δικτύου από τις επεκτάσεις στο πρόγραμμα περιήγησης.
  • Αντικαταστήστε τις σελίδες παρασκηνίου με ειδικούς υπαλλήλους υπηρεσιών για να βελτιώσετε την απόδοση του προγράμματος περιήγησης.

Αν και αυτό είναι θετικό, εισάγει αναπόφευκτα τεχνικές προκλήσεις για τους προγραμματιστές επεκτάσεων, καθώς συχνά πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζουν δυνατότητες στα εργαλεία τους.

Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές για επεκτάσεις που παίρνουν πιο ενεργό ρόλο στο πρόγραμμα περιήγησης, όπως τα προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων, που επί του παρόντος αγωνίζονται να βρουν τρόπους να προσφέρουν στους χρήστες τους το ίδιο επίπεδο λειτουργικότητας στο Manifest V3.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *