Γιατί η  Meta απολύει 11.000 υπαλλήλους 

Γιατί η  Meta απολύει 11.000 υπαλλήλους 

Ο Mark Zuckerberg δημοσίευσε ένα μήνυμα, αποκαλύπτοντας ότι περισσότεροι από 11.000 «ταλαντούχοι υπάλληλοι» θα απελευθερωθούν, που είναι το 13% του συνολικού εργατικού δυναμικού. Ο ιδρυτής του Facebook είπε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη και «λυπάται ιδιαίτερα» για τους πληγέντες. Επισήμανε επίσης τις εσφαλμένες εκτιμήσεις για τις επενδύσεις, την αδύναμη αγορά διαφημίσεων και τη μακροοικονομική ύφεση ως μερικούς από τους λόγους για τις μαζικές απολύσεις.

Το στέλεχος αποκάλυψε ότι οι προβλέψεις για το πώς θα προχωρήσει ο διαδικτυακός κόσμος μετά τον COVID δεν εξελίχθηκαν όπως αναμενόταν και η εταιρεία αντιμετώπισε αυξημένο ανταγωνισμό, απώλεια διαφημίσεων, οδηγώντας σε μειωμένα έσοδα. Το Meta «πρέπει να γίνει πιο αποδοτικό κεφαλαίου» και θα μεταφέρει πόρους σε μικρότερο αριθμό τομέων ανάπτυξης υψηλής προτεραιότητας, όπως ο κινητήρας ανακάλυψης AI, καθώς και το μακροπρόθεσμο όραμα για το metaverse.

Η εταιρεία θα περιορίσει επίσης τους προϋπολογισμούς, θα μειώσει τα προνόμια και θα συρρικνώσει το αποτύπωμα της ακίνητης περιουσίας, πράγμα που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να μοιράζονται γραφεία στο μέλλον. Όλα αυτά τα μέτρα δεν αρκούν για να διατηρήσουν την αύξηση των εσόδων και γι’ αυτό ο Zuckerberg αποφάσισε να απελευθερώσει το 13% του συνολικού εργατικού δυναμικού.

Οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες θα λάβουν αποζημίωση απόλυσης, αμειβόμενο υπόλοιπο PTO, ασφάλιση υγείας για τους επόμενους έξι μήνες και υποβοηθούμενη επαγγελματική υποστήριξη μέσω τρίτου προμηθευτή. Η υποστήριξη θα είναι παρόμοια εκτός των ΗΠΑ, αναφέρει η επιστολή, λαμβάνοντας υπόψη τους τοπικούς νόμους για την απασχόληση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *