Δορυφορική σύνδεση για τα Samsung Galaxy S23

Δορυφορική σύνδεση για τα Samsung Galaxy S23

Η Samsung φαίνεται να είναι έτοιμη να εμπνευστεί για άλλη μια φορά από την Apple και να ακολουθήσει τα βήματα της αμερικανικής εταιρείας όσον αφορά τη μεταφορά δορυφορικής επικοινωνίας σε smartphone. Η Apple διαθέτει τη λειτουργία Emergency SOS που λειτουργεί μέσω δορυφόρου στις iPhone 14 και iPhone 14 Pro , η οποία λειτουργεί μέσω συνεργασίας με την Globalstar και η Samsung λέγεται ότι τώρα συνεργάζεται με το Iridium για να φέρει δορυφορικές επικοινωνίες στην οικογένεια Galaxy S23.

Το Iridium είναι ένας δορυφόρος   σε τροχιά χαμηλής γης που παρέχει υπηρεσίες φωνής και δεδομένων. Η Samsung εργάζεται για να ξεπεράσει τις τεχνικές προκλήσεις της μεταφοράς δορυφορικών επικοινωνιών σε smartphone τα τελευταία δύο χρόνια και φαίνεται ότι τελικά τα κατάφερε – αφού με την κυκλοφορία της οικογένειας Galaxy S23, οι φήμες λένε ότι θα μπορείτε να στείλετε μηνύματα κειμένου και μικρές εικόνες (σε εκατοντάδες kbps) μέσω δορυφόρου.

 Η Samsung δεν αναμένει ότι αυτό το χαρακτηριστικό  θα είναι κάτι σημαντικό για την Κορέα, καθώς η χερσαία περιοχή είναι μικρή και καλύπτεται πολύ καλά με την υπηρεσία 5G, αλλά πιστεύει ότι μπορεί να είναι μια πραγματική επιτυχία στη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ευρώπη, τη Ρωσία και Κίνα, ειδικά σε εκείνα τα μέρη όπου οι υποδομές δεν είναι πολύ καλά ανεπτυγμένες.

Σύμφωνα με προηγούμενες διαρροές και φήμες, η οικογένεια Galaxy S23 θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά μια υψηλότερη έκδοση της Qualcomm που αποκαλύφθηκε πρόσφατα Snapdragon 8 Gen 2και η κυκλοφορία θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *