Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν τις πωλήσεις εξοπλισμού Huawei, Hikvision, ZTE και Dahua

Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν τις πωλήσεις εξοπλισμού Huawei, Hikvision, ZTE και Dahua

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, μέσω της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC), απαγόρευσε την πώληση εξοπλισμού από την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών και βιντεοπαρακολούθησης Huawei, ZTE, Hytera, Hikvision και Dahua λόγω «απαράδεκτων κινδύνων για την εθνική ασφάλεια».

«Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών ενέκρινε νέους κανόνες που απαγορεύουν τον εξοπλισμό επικοινωνιών που θεωρείται ότι αποτελεί απαράδεκτο κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια από την εξουσιοδότηση εισαγωγής ή πώλησης στις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρει το δελτίο τύπου από την FCC.

«Αυτοί οι νέοι κανόνες αποτελούν σημαντικό μέρος των συνεχιζόμενων ενεργειών μας για την προστασία του αμερικανικού λαού από απειλές για την εθνική ασφάλεια που αφορούν τις τηλεπικοινωνίες», σχολίασε η Πρόεδρος J. Rosenworcel.

Η απαγόρευση των ΗΠΑ καλύπτει όχι μόνο τις μητρικές εταιρείες αλλά και τις θυγατρικές και τις θυγατρικές τους.

«Οι νέοι κανόνες απαγορεύουν την εξουσιοδότηση εξοπλισμού μέσω της διαδικασίας Πιστοποίησης της FCC και καθιστούν σαφές ότι τέτοιος εξοπλισμός δεν μπορεί να εγκριθεί βάσει της διαδικασίας δήλωσης συμμόρφωσης του προμηθευτή ή να εισαχθεί ή να διατεθεί στο εμπόριο σύμφωνα με κανόνες που επιτρέπουν την εξαίρεση από εξουσιοδότηση εξοπλισμού.» – FCC

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν προηγουμένως τον προμηθευτή τηλεπικοινωνιακού υλικού Huawei για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, δεδομένων έρευνας και ανάπτυξης και για φύτευση κερκόπορτων στα προϊόντα τους που θα επέτρεπαν ενδεχομένως στην κυβέρνηση του Πεκίνου να διευθύνει επιχειρήσεις κατασκοπείας ].

Οι τηλεπικοινωνιακές τεχνολογίες τόσο της Huawei (ιδίως 5G) όσο και της ZTE έχουν απαγορευτεί ή αποκλειστεί τα τελευταία χρόνια σε πολλές χώρες, όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ινδία, η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ρουμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο

. Ορισμένα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασαν επίσης ανησυχίες για απειλές ασφαλείας από την τεχνολογία που παρέχεται από τη Huawei και τη ZTE και απέκλεισαν τις δύο εταιρείες από την υποβολή προσφορών για διάφορα έργα.

Ωστόσο, η Huawei δεν έχει απαγορευτεί σε όλη την Ευρώπη, καθώς ορισμένες χώρες βασίζονται στην εταιρεία για βασικά ανταλλακτικά για τηλεπικοινωνιακούς φορείς, αλλά πολλά μέλη έχουν εγκρίνει νομοθεσία για τον περιορισμό των κινδύνων από τους κινέζους προμηθευτές τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Η εταιρεία κατασκευής καμερών παρακολούθησης Dahua προστέθηκε στη «Λίστα οντοτήτων» του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2019, αλλά οι πωλήσεις του εξοπλισμού της σε καταναλωτές και ιδιωτικές αμερικανικές εταιρείες δεν απαγορεύτηκαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *