Ο Έλον Μασκ κατά της  Apple;

Ο Έλον Μασκ κατά της  Apple;

Σε μια σειρά από tweets, ο Elon Musk ισχυρίστηκε ότι η Apple απειλεί να αποκλείσει το Twitter από το App Store της και το κατηγόρησε κατηγορηματικά ότι μείωσε το μεγαλύτερο μέρος της διαφημιστικής του δαπάνης στο Twitter.

Ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος έγραψε στο Twitter ότι η Apple απειλεί να αποκρύψει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης από το App Store της, αλλά δεν θα εξηγήσει το σκεπτικό πίσω από αυτό. Η Apple δεν απάντησε στα παράπονα του Μασκ.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στην πρόσφατη απόφασή του να επαναφέρει λογαριασμούς που είχαν απαγορευτεί στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένου αυτού του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Σε μια άλλη σειρά tweets, ο Musk ξεκίνησε έναν πόλεμο λέξεων σχετικά με την κακή χρήση της ισχύος της στην αγορά από την Apple, αναγκάζοντας τους κατασκευαστές εφαρμογών να πληρώσουν 30% τέλη από τις πωλήσεις της εφαρμογής, που προέρχονται κυρίως από το Twitter Blue.

Πριν από αυτόν, η Epic Games, ο κατασκευαστής του Fortnite, και η μουσική υπηρεσία Spotify είχαν διατυπώσει παρόμοιες αντιρρήσεις σχετικά με την απόφαση της Apple να κάνει μεγάλη περικοπή από τις πωλήσεις τους.

Ο ιδιοκτήτης του Twitter είχε ισχυριστεί πρόσφατα ότι η πλατφόρμα ήταν μάρτυρας αλληλεπίδρασης με τον ίδιο στο τιμόνι, ωστόσο, η προσέγγισή του ως προς την απόλυση εργαζομένων είχε τρομάξει τον μεγάλο παραγωγό χρήματος της εταιρείας, τους διαφημιστές.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η μεγάλη πλειοψηφία των επωνυμιών είχαν αποσύρει τις διαφημίσεις τους από την πλατφόρμα λόγω ανησυχιών σχετικά με τη μετριοπάθεια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μαζική πτώση των εσόδων από διαφημίσεις, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των εσόδων του Twitter προέρχεται από διαφημίσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *