Η Sony αποκαλύπτει το κιτ   «Project Leonardo» για το PlayStation 5

Η Sony αποκαλύπτει το κιτ   «Project Leonardo» για το PlayStation 5

PlayStation 5 Project Leonardo controller kit

Στη σημερινή CES, η Sony έριξε μια ματιά στο πιο πρόσφατο χειριστήριο παιχνιδιών PlayStation 5, αλλά αυτό είναι πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα σχέδια της. Με στόχο τη μείωση του φραγμού εισόδου για παίκτες με ειδικές ανάγκες, το Project Leonardo για το PS5 είναι ένα κιτ χειριστηρίου υψηλής προσαρμογής που έχει αναπτυχθεί με τη βοήθεια οργανισμών όπως οι AbleGamers, Special Effect και Stack Up.

Ο ελεγκτής με μοναδική εμφάνιση δεν έχει ακόμη επίσημο όνομα ούτε τιμή, αλλά η Sony έδωσε σε βάθος ματιά στα χαρακτηριστικά του σήμερα. Ο μοναδικός σχεδιασμός λέγεται ότι βοηθά στους παίκτες  να χρησιμοποιούν το χειριστήριο για μεγάλες περιόδους και να είναι ακριβείς χωρίς μεγάλη δυσκολία.

«Η ομάδα μας δοκίμασε πάνω από δώδεκα σχέδια με ειδικούς στην προσβασιμότητα, αναζητώντας προσεγγίσεις που θα βοηθούσαν στην αντιμετώπιση βασικών προκλήσεων για την αποτελεσματική χρήση ελεγκτών», δήλωσε ο σχεδιαστής του Project Leonardo, So Morimoto. «Επιτέλους καταλήξαμε σε ένα σχέδιο «διαχωρισμένου ελεγκτή» που επιτρέπει την επανατοποθέτηση του αριστερού/δεξιού μπαστούνι σχεδόν ελεύθερης μορφής, μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς να χρειάζεται να το κρατάτε και διαθέτει πολύ ευέλικτο κουμπί και εναλλαγή καλύμματος ραβδιού».

PlayStation 5 Project Leonardo controller kit

Όσον αφορά τη δυνατότητα προσαρμογής, τα εξαρτήματα με δυνατότητα ανταλλαγής θα επιτρέπουν στους παίκτες να συνδυάζουν και να ταιριάζουν μια σειρά από κουμπιά και αναλογικά καλύμματα στικ στο κυκλικό χειριστήριο για να δημιουργήσουν μια άνετη εμπειρία για τις ανάγκες τους. Κάθε κουμπί μπορεί να αντιστοιχιστεί ώστε να λειτουργεί με διαφορετικούς τρόπους, με τρεις υποδοχές προφίλ διαθέσιμες για αποθήκευση προσαρμοσμένων ρυθμίσεων.

Μέχρι δύο ελεγκτές Project Leonardo και ένα τυπικό DualSense μπορούν να λειτουργήσουν μαζί ως εικονικός ελεγκτής για έναν παίκτη. Υποστηρίζονται επίσης λύσεις τρίτων κατασκευαστών, με τέσσερις θύρες AUX 3,5 mm που είναι διαθέσιμες για σύνδεση εξωτερικών διακοπτών και αξεσουάρ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *