Η Google ανακοινώνει νέους χάρτες υψηλής ευκρίνειας

Η Google ανακοινώνει νέους χάρτες υψηλής ευκρίνειας

Η Google ανακοίνωσε μια νέα έκδοση HD της υπηρεσίας Χαρτών της για αυτοκίνητα με λειτουργικό σύστημα Android Automotive. Οι νέοι χάρτες HD θα παρέχουν πιο λεπτομερή οδική σήμανση, εντοπισμό σε επίπεδο λωρίδας, οδοφράγματα και σήματα. Τα νέα χαρακτηριστικά θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο Volvo EX90 και Polestar 3 και θα επωφεληθούν από τους αισθητήρες lidar, ραντάρ και κάμερας στα οχήματα για να εξασφαλίσουν μια ασφαλέστερη οδηγική εμπειρία.

 Η επίδειξη των χαρτών HD της Volvo δείχνει ότι οι χρήστες θα λάβουν ένα λεπτομερές μοντέλο του οχήματός τους στην οθόνη, το οποίο μιμείται όλες τις ενέργειες που αναλαμβάνει ο οδηγός. Οι χάρτες HD θα είναι διαθέσιμοι μόνο σε οχήματα που χρησιμοποιούν τις Υπηρεσίες Google Automotive.

Οι χάρτες HD θα λειτουργούν επίσης σε συνδυασμό με τη λειτουργία Pilot Assist της Volvo και μελλοντικές πλατφόρμες αυτόνομης οδήγησης άλλων κατασκευαστών αυτοκινήτων για να εξασφαλίσουν την καλύτερη εμπειρία οδήγησης σε υποβοηθούμενα και αυτόνομα οχήματα. Τα οχήματα Volvo και Polestar αποκτούν επίσης δυνατότητες απομακρυσμένου check-in μέσω έξυπνων οικιακών συσκευών της Google. Οι χρήστες θα μπορούν να ζητούν από το Google Assistant να ζεστάνει τα αυτοκίνητά τους, να ελέγξει το ποσοστό της μπαταρίας και κάθε είδους άλλες χρήσιμες λειτουργίες. Η δυνατότητα απομακρυσμένου check-in θα κάνει το ντεμπούτο της στις ΗΠΑ και θα κυκλοφορήσει σε άλλες αγορές αργότερα φέτος. Η Google ανακοίνωσε επίσης ότι η νέα εφαρμογή Waze για το Android Automotive είναι πλέον διαθέσιμη στο Renault Austral Hybrid και Megane E-Tech αυτοκίνητα.

Σε σχετικές ειδήσεις, η Google ανακοίνωσε ότι το επανασχεδιασμένο Android Auto με χωριστή οθόνη διατίθεται πλέον επίσημα στους χρήστες. Η νέα εμφάνιση Android Auto περιοριζόταν προηγουμένως σε beta testers από τον Νοέμβριο.

Η νέα διεπαφή χρήστη Android Auto δίνει προτεραιότητα στις εφαρμογές χωρισμένης οθόνης για πλοήγηση και αναπαραγωγή περιεχομένου, ώστε να μην χρειάζεται να κάνετε συνεχή εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών κατά την οδήγηση. Ορισμένα αυτοκίνητα θα υποστηρίζουν έως και τρία παράθυρα εφαρμογών ταυτόχρονα, ενώ άλλα θα λαμβάνουν μόνο δύο εφαρμογές δίπλα-δίπλα. Ο Βοηθός Google, οι ειδοποιήσεις και η βιβλιοθήκη των εφαρμογών σας θα είναι εύκολα προσβάσιμα στο dock.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *