Τέλος για το  iPhone SE;

Τέλος για το  iPhone SE;

Η Apple ανανεώνει το φθηνότερο smartphone της κάθε δύο χρόνια και από την μια έκδοση iPhone SE το 2022, η επόμενη ήταν προγραμματισμένη για το 2024. Σήμερα, μια αναφορά από τον έγκριτο αναλυτή όλων των πραγμάτων Apple Ming-Chi Kuo μας κάνει να πιστεύουμε ότι το πείραμα SE έχει τελειώσει.

Σύμφωνα με τον Kuo, η Apple έχει ενημερώσει τους συνεργάτες της στην εφοδιαστική αλυσίδα ότι τα σχέδια παραγωγής και αποστολής του iPhone SE του 2024 έχουν ακυρωθεί οριστικά. Παραδόξως, αυτή η απόφαση έχει σχέση με το συχνά φημολογούμενο εσωτερικό τσιπ βασικής ζώνης της Apple, το οποίο συνεχίζει να βρίσκεται “προ των πυλών” στις φήμες, παρόλο που διατηρεί αυτή τη θέση εδώ και χρόνια.

Το τσιπ βασικής ζώνης έπρεπε να υιοθετηθεί πρώτα από το επόμενο iPhone SE. Η Apple ήθελε να χρησιμοποιήσει αυτή τη συσκευή ως ένα είδος πειραματόζωου – αν τα πράγματα πάνε στραβά, τουλάχιστον το κάνουν με το φθηνότερο smartphone που πουλάει, όχι ένα από τα πιο προσοδοφόρα μοντέλα. Αν όλα πήγαν καλά, τότε το τσιπ μπορεί να είχε βρει τον δρόμο του στη σειρά iPhone 16 αργότερα το 2024.

Τώρα, ωστόσο, με την ακύρωση του iPhone SE του 2024, εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με το εάν η απόδοση του βασικού τσιπ της Apple θα είναι εφάμιλλη με ό,τι μπορούν να συγκεντρώσουν οι προσφορές της Qualcomm. Και λόγω αυτών των ανησυχιών, οι πιθανότητες η Qualcomm να παρέχει τσιπ βασικής ζώνης για τη γενιά του iPhone 16 έχουν αυξηθεί σημαντικά. Αυτό θα ήταν αντίθετο με τη “συναίνεση της αγοράς” μέχρι στιγμής, η οποία ήταν ότι η Qualcomm θα αρχίσει να χάνει παραγγελίες iPhone το 2024.

Με αυτήν την εξέλιξη, η Qualcomm θα εξακολουθούσε να προμηθεύει την Apple τουλάχιστον μέχρι το 2025. Έτσι, αναμένεται να συνεχίσει να κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά chip baseband κινητής τηλεφωνίας high-end φέτος και το επόμενο έτος, οδηγώντας σε πολύ υψηλότερα περιθώρια κέρδους από τους (λίγους) ανταγωνιστές της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *