Ο Satya Nadella της Microsoft επιβεβαιώνει την κατάργηση 10.000 θέσεων εργασίας

Ο Satya Nadella της Microsoft επιβεβαιώνει την κατάργηση 10.000 θέσεων εργασίας

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella επιβεβαίωσε σε μια ανάρτηση στο blog ότι η εταιρεία θα απελευθερώσει  10.000 υπαλλήλων από σήμερα έως τον Μάρτιο, το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους της εταιρείας (που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο). Ενώ η δήλωση του Nadella ήταν επικαλυμμένη με αρκετά τεχνική γλώσσα, κατέστησε σαφές ότι η εταιρεία θα υποστηρίξει τους υπαλλήλους που απολύονται για αρκετούς ακόμη μήνες.

Η Nadella είπε ότι οι θέσεις εργασίας που περικόπτονται αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% της συνολικής βάσης των εργαζομένων και ενώ αφήνει τους ανθρώπους να φύγουν, εξακολουθεί να προσλαμβάνει νέους ανθρώπους σε «βασικούς στρατηγικούς τομείς», έτσι μερικοί από αυτούς που θα αποχωρήσουν θα μπορούσαν να βρουν νέο ρόλο εάν συναντηθούν. οι απαιτήσεις.

Για να βοηθήσει τους εργαζομένους που επηρεάζονται, η Microsoft θα παρέχει στους εργαζόμενους που πληρούν τις προϋποθέσεις για αποζημίωση άνω της αγοράς, κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης για έξι μήνες, συνεχιζόμενη κατοχύρωση βραβείων μετοχών για έξι μήνες, υπηρεσίες μετάβασης σταδιοδρομίας και 60 ημέρες ειδοποίησης πριν από τον τερματισμό, για να βοηθήσει τους ανθρώπους να προετοιμαστούν . Οι εργαζόμενοι που επηρεάζονται εκτός των ΗΠΑ θα λάβουν παρόμοια προνόμια που ευθυγραμμίζονται με αυτά που προσφέρονται σε εργαζόμενους στις ΗΠΑ.

«Θέλω να εκφράσω τις βαθύτερες ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη μου σε όλους όσους έχουν συνεισφέρει στη Microsoft μέχρι αυτό το σημείο και σε όλους εσάς που θα συνεχίσετε να συνεισφέρετε καθώς χαράσσουμε την πορεία μας μπροστά», είπε ο Nadella, μιλώντας απευθείας σε όσους επηρεάζονται. “Σας ευχαριστούμε για την εστίαση, την αφοσίωση και την ανθεκτικότητα που επιδεικνύετε για τη Microsoft και τους πελάτες και συνεργάτες μας καθημερινά.”

Αξίζει να σημειωθεί ότι 60 ημέρες προειδοποίησης μπορεί να είναι πολύ πολύτιμες για τους εργαζόμενους που επηρεάζονται.Τα δεδομένα εκδόθηκαν από το ZipRecruiter τον Δεκέμβριο έδειξε ότι το 79% των εργαζομένων που απολύθηκαν από την τεχνολογία πέρυσι κατάφεραν να βρουν νέες θέσεις εργασίας τους πρώτους τρεις μήνες της αναζήτησης. Εάν συνεχιστεί αυτό, όσοι απολύθηκαν από τη Microsoft θα μπορούσαν να βρουν δουλειά αλλού μέχρι την ημερομηνία λήξης τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *