Η Google θα καταργήσει σταδιακά τις παλαιού τύπου εφαρμογές με Android 14 για να βελτιώσει την ασφάλεια

Η Google θα καταργήσει σταδιακά τις παλαιού τύπου εφαρμογές με Android 14 για να βελτιώσει την ασφάλεια

Σύμφωνα με μια νέα αλλαγή κωδικού που αναφέρεται, η Google θα θέσει αυστηρότερα μέτρα όταν πρόκειται για παλιές εφαρμογές που εγκαθίστανται σε νέες συσκευές. Ξεκινώντας από την έκδοση 14, το Android δεν θα επιτρέπει ακόμη και την παράπλευρη φόρτωση εφαρμογών που στοχεύουν παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος.

Προς το παρόν, η Google δεν επιτρέπει σε εφαρμογές που έχουν καταχωρηθεί πρόσφατα στο Google Play να στοχεύουν εκδόσεις Android παλαιότερες από 12, αλλά εξακολουθεί να επιτρέπει στους χρήστες να φορτώνουν παλαιότερο λογισμικό. Επίσης, το Google Play θα εξακολουθεί να σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε παλαιότερες εφαρμογές, τις οποίες έχετε ήδη εγκαταστήσει στο παρελθόν.

Όπως έχουμε ήδη επισημάνει, όλα αυτά πρόκειται να αλλάξουν με το Android 14. Οι εφαρμογές πλευρικής φόρτωσης θα απαιτούν τεχνικές δεξιότητες άνω του μέσου όρου χρησιμοποιώντας το κέλυφος εντολών και μια νέα σημαία για να επιτρέπεται η εγκατάσταση. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες δεν θα μπορούν να εγκαταστήσουν κατά λάθος μη ασφαλείς εφαρμογές στα τηλέφωνά τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *