Οι ΗΠΑ ενισχύουν τους περιορισμούς εξαγωγών στην Huawei

 Οι ΗΠΑ ενισχύουν τους περιορισμούς εξαγωγών στην Huawei

Το 2019 οι ΗΠΑ τοποθέτησαν την Huawei στην μαύρη λίστα εμπορίου, πράγμα που σήμαινε ότι οι αμερικανικές εταιρείες απαιτούσαν ειδική άδεια για να συνεχίσουν τις συναλλαγές τους. Οι άδειες χορηγήθηκαν σε εταιρείες όπως η AMD, η Intel και Qualcomm με την  τελευταία να είχε τη δυνατότητα να αποστέλλει chipset μόνο για 4G (κάτι που έχουμε δει στα πρόσφατα μοντέλα της σειράς Huawei P και Mate).

Οι άδειες συνέχισαν να χορηγούνται κατά τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης του Προέδρου Μπάιντεν, αλλά οι γνώστες λένε τώρα ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να επεκτείνουν τη λίστα των απαγορευμένων ειδών.

Οι νέες προσθήκες λέγεται ότι περιλαμβάνουν τεχνολογία 4G, Wi-Fi 6 και 7, τεχνολογία που σχετίζεται με την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και υψηλής απόδοσης και υπολογιστικό νέφος. Νέες άδειες για είδη 4G ήδη απορρίπτονται .

Όσον αφορά τις παλιές άδειες, ένας ειδικός στον τομέα της τεχνολογίας είπε ότι το Υπουργείο Εμπορίου προσπαθεί να ανακαλέσει όλες τις παλιές άδειες. Και ακόμα κι αν δεν το κάνει ρητά, αυτές οι άδειες θα λήξουν τελικά.

Report: the US is tightening export restrictions to Huawei, targeting 4G and Wi-Fi 6 tech

Η Huawei σημείωσε απότομη πτώση στα έσοδα το 2021, όταν άρχισαν να ισχύουν οι εμπορικοί περιορισμοί (τα έσοδά της μειώθηκαν κατά ένα τρίτο). Ωστόσο, ήταν σχετικά σταθερή από τότε και τον Δεκέμβριο του 2022 σημείωσε συνολικά έσοδα 91,53 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ δεν σχολίασε λεπτομέρειες σχετικά με τις μελλοντικές εμπορικές απαγορεύσεις εξαγωγών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *