Η Google λέει ότι τα τηλέφωνά της για το 2022 ήταν οι συσκευές της με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ποτέ

Η Google λέει ότι τα τηλέφωνά της για το 2022 ήταν οι συσκευές της με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ποτέ

Η Google πρόσφερε μια μεγάλη γκάμα smartphone Pixel το 2022, με το Pixel 6a είναι ένα συμπαγές smartphone μεσαίας κατηγορίας ενώ η σειρά Pixel 7 κέρδισε την αναγνώριση των κριτικών. Στην πραγματικότητα, το Pixel 7 Pro είχε πολλά βραβεία αναγνώστη.

Τώρα, ο CEO της Alphabet, Sundar Pichai, επιβεβαίωσε στην αναφορά του για τα κέρδη του 4ου τριμήνου 2022 ότι η σειρά τηλεφώνων Pixel 2022 έκανε σπουδαία νούμερα για την εταιρεία:

“Τα Pixel 6A, 7 και 7 Pro του 2022 είναι η γενιά τηλεφώνων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις που έχουμε κυκλοφορήσει ποτέ. Και κερδίσαμε μερίδιο σε κάθε αγορά που δραστηριοποιούμαστε φέτος”.

Αυτό είναι ένα αρκετά αξιοσημείωτο επίτευγμα, όπως η είπε Google. Πριν από ένα χρόνο, σημείωσε ρεκόρ τριμηνιαίων πωλήσεων όλων των εποχών για τη σειρά Pixel το 4ο τρίμηνο του 2021 χάρη στη σειρά Pixel 6. Έτσι, η εταιρεία σίγουρα χτίζει κάποια δυναμική εδώ.

Είναι επίσης ενδιαφέρον να σημειωθούν οι αξιώσεις μεριδίου αγοράς της εταιρείας, αλλά η Google εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει μόνο ένα μικρό ποσοστό σε διάφορες αγορές. Στην πραγματικότητα, η εταιρεία δεν κατατάσσεται στην πρώτη πεντάδα για παγκόσμιους παίκτες, καθώς υποβιβάζεται σε «άλλες» μάρκες. Ωστόσο, επιθυμούμε να δούμε τι είδους μερίδιο μπορεί να συγκεντρώσει ο κατασκευαστής Pixel σε εταιρείες όπως η Βόρεια Αμερική.

Λέγοντας αυτό, η Google και η υπόλοιπη βιομηχανία smartphone ενδέχεται να αντιμετωπίσουν μεγάλες προκλήσεις ανάπτυξης το 2023. Οι αποστολές smartphone μειώθηκαν κατά 12% το 2022, σύμφωνα με Canalys, και η εταιρεία παρακολούθησης προβλέπει μια δύσκολη χρονιά μπροστά. Επομένως, μπορεί να είναι μια πρόκληση για την Google να διατηρήσει την ανάπτυξη το 2023, ακόμη και με το Pixel Fold αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *