Το Πακιστάν υποβαθμίζει την πρόσβαση στη Βικιπαίδεια 

Το Πακιστάν υποβαθμίζει την πρόσβαση στη Βικιπαίδεια 

Οι διαμάχες του Πακιστάν με ιστοσελίδες όπου δημοσιεύεται περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες δεν είναι ακριβώς καινούργια. Στο παρελθόν είχε απαγόρευσε το YouTube πολλές φορές, απαγόρευσε το Bigo Live,πίεσε το Twitter και Facebook να αφαιρέσουν συγκεκριμένο περιεχόμενο, και μπλοκάρει το Tinder και TikTok λόγω ανήθικου περιεχομένου. Τώρα, η κυβέρνηση του Πακιστάν έχει «υποβαθμίσει» την πρόσβαση στη Wikipedia λόγω της πλατφόρμας που φιλοξενεί περιεχόμενο που θεωρείται απαράδεκτο.

Όσον αφορά το τι σημαίνει στην πραγματικότητα η υποβαθμισμένη πρόσβαση, το δοκιμάσαμε από την πλευρά μας και η σύνδεση με τη Wikipedia λήγει επανειλημμένα ανεξάρτητα από τη σελίδα στην οποία προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση. Ωστόσο, αυτό δεν είναι ένα πλήρες μπλοκ, καθώς η σελίδα τελικά φορτώνει, αλλά η διαδικασία είναι αρκετά επαχθής καθώς απαιτεί μερικά λεπτά στις περισσότερες περιπτώσεις μαζί με πολλαπλές μη αυτόματες ανανεώσεις.

Ο λόγος για τον περιορισμό της πρόσβασης είναι η πλατφόρμα που φιλοξενεί περιεχόμενο που θεωρείται απαράδεκτο από την κυβέρνηση του Πακιστάν. Η υποβάθμιση ισχύει για τις επόμενες 48 ώρες, αλλά θα οδηγήσει σε μόνιμο αποκλεισμό εάν δεν καταργηθεί το προαναφερθέν περιεχόμενο. Η πλήρης ανακοίνωση από την Αρχή Τηλεπικοινωνιών του Πακιστάν (PTA) μπορείτε να δείτε παρακάτω:

 Εάν αποκλειστεί η Wikipedia, θα προκαλέσει πολλές δυσκολίες στους πολίτες του Πακιστάν, καθώς ο ιστότοπος χρησιμοποιείται αρκετά, ειδικά μεταξύ των μαθητών. Ενώ πολλοί θα βρουν λύσεις όπως η χρήση VPN, ο περιορισμός προσθέτει περιττές προκλήσεις. Τέτοιου είδους κινήσεις από την κυβέρνηση μπορούν επίσης να οδηγήσουν στο φαινόμενο που είναι γνωστό ως το Εφέ Streisand  , άρα μένει να φανεί πόσο επιτυχημένη είναι αυτή η προσπάθεια συνολικά για τη χώρα και τις ρυθμιστικές αρχές της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *