Κυκλοφόρησε η προεπισκόπηση προγραμματιστή Android 14

Κυκλοφόρησε η προεπισκόπηση προγραμματιστή Android 14

Η Google κυκλοφόρησε την πρώτη προεπισκόπηση προγραμματιστή του Android 14 και φέρνει την πρώτη μας ματιά στην επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Θα δούμε επίσης ένα νέο νέο σχέδιο λογότυπου που φαίνεται να είναι εμπνευσμένο από επιδιορθώσεις διαστημικών αποστολών της NASA. Το Android 14 θα επικεντρωθεί στη βελτιστοποίηση της επεξεργασίας παρασκηνίου για να διασφαλίσει τη βέλτιστη κατανάλωση πόρων και βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος είναι κατασκευασμένη με γνώμονα τα tablet και τα πτυσσόμενα. Η Google λέει ότι το Android 14 «χτίζει στη δουλειά που έχει γίνει στο Android 12L και το Android 13 για την υποστήριξη tablet και αναδιπλούμενων παραγόντων μορφής», πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε να περιμένουμε ακόμη περισσότερες βελτιστοποιήσεις για συσκευές μεγάλης οθόνης.

Η ασφάλεια είναι ένας σημαντικός παράγοντας κάθε νέας έκδοσης Android και η έκδοση 14 θα εμποδίσει την εγκατάσταση/παραδρομή φόρτωση παλιών εφαρμογών Android που στοχεύουν παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι – το Android 14 δεν θα σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε εφαρμογές με targetSdkVersion χαμηλότερο από το επίπεδο 23 που αντιστοιχεί στο Android 6.

Η Google φέρνει επίσης έναν αριθμό βελτιώσεων ασφάλειας σε επίπεδο συστήματος, συμπεριλαμβανομένων δεκτών χρόνου εκτέλεσης και δυναμικής φόρτωσης κώδικα μόνο για ανάγνωση, για να αποτρέψει οποιαδήποτε πιθανότητα εισαγωγής κώδικα. Η υποστήριξη Credential Manager και Passkey είναι επίσης ενσωματωμένη για ευκολότερο έλεγχο ταυτότητας και διαχείριση κωδικού πρόσβασης.

Το Android 14 θα είναι εξοπλισμένο με μια προσεγμένη δυνατότητα προσβασιμότητας που ονομάζεται μη γραμμική κλιμάκωση γραμματοσειρών. Οι χρήστες θα μπορούν να κλιμακώνουν τις γραμματοσειρές του συστήματος στο 200% και το λειτουργικό σύστημα θα εφαρμόζει επίσης ειδική κλίμακα για μικρότερα στοιχεία κειμένου υπομενού. Το Android 14 θα προσφέρει επίσης νέες επιλογές εξατομίκευσης που στηρίζονται στις προσπάθειες που φαίνονται στο υλικό που σχεδιάζετε που παρουσιάστηκε στο Android 12.

Android 14 non-linear font scalling

Το Android 14 Developer Preview 2 έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο και η Google θα συνεχίσει να ρίχνει νέες εκδόσεις προγραμματιστών κάθε μήνα μέχρι τον Ιούλιο, οπότε μπορούμε να περιμένουμε τη δεύτερη σταθερή έκδοση Android 14 ακολουθούμενη από την έκδοση έτοιμη για καταναλωτές γύρω στον Αύγουστο/Σεπτέμβριο.

Android 14 developer preview 1 released

Το Android 14 DP 1 είναι συμβατό με τα Pixel 7 Pro,Pixel 7,Pixel 6a,Pixel 6 Pro,Pixel 6,Pixel 5a 5G,Pixel 5 και Pixel 4a 5G. Μπορείτε να κατευθυνθείτε προς το επίσημη πύλη προγραμματιστών Android για λήψη της εικόνας συστήματος για τη συγκεκριμένη συσκευή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *