Γιατί μπορεί να απαγορευτεί το Apple Watch  στις ΗΠΑ; 

Γιατί μπορεί να απαγορευτεί το Apple Watch  στις ΗΠΑ; 

Το Apple Watch αντιμετωπίζει πιθανή απαγόρευση εισαγωγής στις ΗΠΑ, χάρη σε μια απόφαση που έλαβε αυτή την εβδομάδα ο Λευκός Οίκος Μπάιντεν. Η  κυβέρνηση Μπάιντεν αποφάσισε να μην αμφισβητήσει μια απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Εμπορίου (ITC) που είχε εκδοθεί τον Δεκέμβριο του 2022. Αυτή η απόφαση ανέφερε ότι η Apple είχε παραβιάσει πατέντες από την AliveCor και τις χρησιμοποιούσε μέσα σε πρόσφατα μοντέλα του Apple Watch.

Η AliveCor ισχυρίζεται ότι η Apple χρησιμοποίησε την τεχνολογία ηλεκτροκαρδιογραφήματος της μέσα στα μοντέλα Apple Watch χωρίς άδεια. Το ITC όχι μόνο απεφάνθη για το AliveCor, αλλά έβαλε και διαταγή παύσης και παύσης κατά της Apple, πράγμα που σημαίνει ότι το smartwatch θα απαγορευόταν να εισάγεται στις ΗΠΑ.

Αυτή την εβδομάδα η Priya Abani, η διευθύνουσα σύμβουλος της AliveCor, έστειλε μια δήλωση σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να μην ασκήσει βέτο στην απόφαση ITC.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν υποστήριξε την απόφαση του ITC και κατέστησε την Apple υπεύθυνη για παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που στηρίζουν την κορυφαία στον κλάδο τεχνολογία ΗΚΓ. Αυτή η απόφαση υπερβαίνει το AliveCor και στέλνει ένα σαφές μήνυμα στους καινοτόμους ότι οι ΗΠΑ θα προστατεύσουν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για την κατασκευή και την κλιμάκωση νέων τεχνολογιών που ωφελούν τους καταναλωτές.

Αυτή τη στιγμή,  η διαταγή παύσης έχει τεθεί σε αναμονή, επειδή η AliveCor ασκεί έφεση για άλλη απόφαση- αυτή τη φορά στο Συμβούλιο Δοκιμών και Εφέσεων-  για διπλώματα ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ. Το Συμβούλιο  έκρινε ότι αυτά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας AliveCor ήταν στην πραγματικότητα μη κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Ωστόσο, αυτή η νέα απόφαση κατά της Apple από την κυβέρνηση Μπάιντεν ασκεί μεγαλύτερη πίεση στην Apple να προσπαθήσει να επιλύσει την κατάσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *