Επίθεση Ransomware στην υπηρεσία USMS  των ΗΠΑ

Επίθεση Ransomware στην υπηρεσία USMS  των ΗΠΑ

Η Υπηρεσία Στρατιωτών των ΗΠΑ (USMS) επιβεβαίωσε ότι έπεσε θύμα επίθεσης ransomware που είχε ως αποτέλεσμα την παραβίαση ευαίσθητων πληροφοριών επιβολής του νόμου.

Μια ομοσπονδιακή υπηρεσία επιβολής του νόμου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, η USMS υποστηρίζει το ομοσπονδιακό δικαστικό σύστημα εντοπίζοντας φυγάδες, προστατεύοντας μάρτυρες της κυβέρνησης και τις οικογένειές τους, εκτελώντας εντολές ομοσπονδιακού δικαστηρίου και πολλά άλλα.

Το περιστατικό, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του γραφείου δημοσίων υποθέσεων της υπηρεσίας Marshals Service Drew Wade, εντοπίστηκε στις 17 Φεβρουαρίου και αφορούσε ένα αυτόνομο σύστημα που αποσυνδέθηκε αμέσως από το δίκτυο.

Εκτός από τις ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τις έρευνες USMS, είπε ο Wade, το μολυσμένο σύστημα περιείχε προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες.

«Το επηρεαζόμενο σύστημα περιέχει ευαίσθητες πληροφορίες επιβολής του νόμου, συμπεριλαμβανομένων επιστροφών από νομική διαδικασία, διοικητικές πληροφορίες και στοιχεία προσωπικής ταυτοποίησης που αφορούν θέματα ερευνών USMS, τρίτα μέρη και ορισμένους υπαλλήλους της USMS», είπε ο εκπρόσωπος.

Η USMS, η οποία ανακάλυψε ότι τα δεδομένα εξήχθησαν από το επηρεασμένο σύστημα, αντιμετωπίζει την επίθεση ως μείζον περιστατικό, αλλά λέει ότι μπόρεσε να συνεχίσει τις επιχειρήσεις.

Καμία πληροφορία σχετικά με το Πρόγραμμα Ασφάλειας Μαρτύρων, γνωστό και ως πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, δεν παραβιάστηκε στην επίθεση και κανένας στο πρόγραμμα δεν κινδυνεύει εξαιτίας του συμβάντος.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ξεκινήσει μια ιατροδικαστική έρευνα για την επίθεση ransomware, είπε ο Wade.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *