Αναβάθμιση ασφάλειας για το Microsoft OneNote 

Αναβάθμιση ασφάλειας για το Microsoft OneNote 

Η Microsoft θα εισαγάγει βελτιωμένη προστασία από επιθέσεις phishing που ωθούν κακόβουλο λογισμικό μέσω κακόβουλων αρχείων Microsoft OneNote.

Σε μια νέα καταχώρηση στον οδικό χάρτη του Microsoft 365 που δημοσιεύτηκε σήμερα με τίτλο “Microsoft OneNote: βελτιωμένη προστασία έναντι γνωστών τύπων αρχείων phishing υψηλού κινδύνου”, η εταιρεία αποκάλυψε ότι αυτή η αλλαγή πιθανότατα θα είναι γενική διαθεσιμότητα κάποια στιγμή πριν από τα τέλη Απριλίου 2023.

“Προσθέτουμε βελτιωμένη προστασία όταν οι χρήστες ανοίγουν ή κάνουν λήψη ενός ενσωματωμένου αρχείου στο OneNote,”  εξήγησε.

“Οι χρήστες θα λαμβάνουν μια ειδοποίηση όταν τα αρχεία κρίνουν επικίνδυνα για τη βελτίωση της εμπειρίας προστασίας αρχείων στο OneNote στα Windows.”

Αυτό έρχεται μετά από ένα πρόσφατο κύμα επιθέσεων ηλεκτρονικού “ψαρέματος” όπου οι φορείς απειλών χρησιμοποίησαν κακόβουλα δημιουργημένα έγγραφα OneNote με επεκτάσεις αρχείων “.one” και ενσωματωμένα αρχεία κρυμμένα πίσω από επικαλύψεις ζητώντας από τους στόχους να κάνουν κλικ για να προβάλουν το έγγραφο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *