Ο προγραμματιστής του παιχνιδιού STALKER 2 παραβιάστηκε από Ρώσους χάκερ, κλάπηκαν δεδομένα

Ο προγραμματιστής του παιχνιδιού STALKER 2 παραβιάστηκε από Ρώσους χάκερ, κλάπηκαν δεδομένα

Η GSC Game World, ο δημιουργός του πολυαναμενόμενου παιχνιδιού «STALKER 2: Heart of Chornobyl», προειδοποίησε ότι τα συστήματά τους παραβιάστηκαν, επιτρέποντας στους παράγοντες απειλών να κλέψουν περιουσιακά στοιχεία του παιχνιδιού κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Ο Ουκρανός εκδότης παιχνιδιών λέει ότι μια “κοινότητα από ένα ρωσικό κοινωνικό δίκτυο” ήταν πίσω από την επίθεση και εκβιάζει την εταιρεία απειλώντας να δημοσιοποιήσει δεδομένα για το Stalker 2, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος.

«Πρόσφατα, ο λογαριασμός του υπαλλήλου μας για μια συλλογική εφαρμογή εργασίας με εικόνες παραβιάστηκε. Την ευθύνη για αυτό ανέλαβε μια κοινότητα από ρωσικό κοινωνικό δίκτυο», αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Twitter.

«Απειλούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα που αποκτήθηκαν για εκβιασμό και εκφοβισμό. Αυτή δεν είναι η πρώτη προσπάθεια εισβολής και διαρροής των δεδομένων μας, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών πληροφοριών. Υπομένουμε συνεχείς επιθέσεις στον κυβερνοχώρο για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα».

Tweet

Η GSC Game World λέει ότι αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά hacks, εκβιασμούς και κυβερνοεπιθέσεις που έχει υποστεί τον περασμένο χρόνο, με στόχο να βάλει εμπόδια στη διαδικασία ανάπτυξης του παιχνιδιού και να βλάψει τη φήμη του.

Η εταιρεία τονίζει ότι αυτές οι προσπάθειες είναι μάταιες, καθώς οι εργαζόμενοί της αντιμετωπίζουν τακτικά πολύ πιο οδυνηρές καταστάσεις λόγω των πολεμικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα.

Η εταιρεία ζητά από την κοινότητα να μην παρακολουθεί ή να μην αναδιανέμει τυχόν διαρροές δεδομένων που μπορεί να εμφανιστούν στο διαδίκτυο και ισχυρίζεται ότι τα δεδομένα που έκλεψαν οι Ρώσοι χάκερ αφορούν κυρίως απαρχαιωμένα και υπό εξέλιξη υλικά που δεν αντιπροσωπεύουν την ποιότητα του τελικού προϊόντος.

«Σας ενθαρρύνουμε να παραμείνετε υπομονετικοί και να περιμένετε την επίσημη κυκλοφορία για την καλύτερη δυνατή εμπειρία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *