Dole: αποκαλύπτει την παραβίαση δεδομένων εργαζομένων της

Dole: αποκαλύπτει την παραβίαση δεδομένων εργαζομένων της

Ο γίγαντας φρέσκων προϊόντων Dole Food Company επιβεβαίωσε ότι οι απειλές που κρύβονται πίσω από μια επίθεση ransomware τον Φεβρουάριο είχαν πρόσβαση στις πληροφορίες ενός άγνωστου αριθμού εργαζομένων.

Η Dole απασχολεί περίπου 38.000 άτομα σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας φρέσκα φρούτα και λαχανικά σε πελάτες σε περισσότερες από 75 χώρες.

Η εταιρεία αποκάλυψε ότι η κυβερνοεπίθεση του περασμένου μήνα επηρέασε άμεσα τις πληροφορίες των εργαζομένων της στην ετήσια έκθεση κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) την Τετάρτη.

“Τον Φεβρουάριο του 2023, ήμασταν θύμα μιας εξελιγμένης επίθεσης ransomware που περιελάμβανε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε πληροφορίες εργαζομένων”, δήλωσε η  Dole .

«Με τον εντοπισμό της επίθεσης, λάβαμε αμέσως μέτρα για να περιορίσουμε την επίθεση, διατηρήσαμε τις υπηρεσίες κορυφαίων τρίτων εμπειρογνωμόνων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και ειδοποιήσαμε τις αρχές επιβολής του νόμου».

Η Dole αποκάλυψε την επίθεση ransomware στις 22 Φεβρουαρίου και είπε ότι είχε περιορισμένο αντίκτυπο στις δραστηριότητές της.

Η επίθεση αποκαλύφθηκε μετά από παράπονα πελατών για καθυστερήσεις και ελλείψεις προϊόντων Dole στα ράφια των καταστημάτων για πάνω από μια εβδομάδα.

Ένα σημείωμα που στάλθηκε σε αμερικανικά καταστήματα που διέρρευσε στο διαδίκτυο από το παντοπωλείο του Texan Stewart ανέφερε ότι ο Dole θα εφαρμόσει ένα πρωτόκολλο διαχείρισης κρίσεων που περιελάμβανε αυτό που περιγράφεται ως “Μη αυτόματο πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας”.

​Αυτό πιθανότατα σήμαινε ότι η εταιρεία θα επέστρεφε στις χειρωνακτικές λειτουργίες, κάτι που θα βοηθούσε στην επανέναρξη της παραγωγής και των αποστολών, αν και με πολύ πιο αργό ρυθμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *