Google : αρνείται ότι ο Bard χρησιμοποίησε δεδομένα από το ChatGPT

Google : αρνείται ότι ο Bard χρησιμοποίησε δεδομένα από το ChatGPT

Η Google κάνει κάποιο έλεγχο ζημιών αφού μια νέα αναφορά ισχυρίστηκε ότι ένας πρώην υπάλληλος της Google δήλωσε ότι το νέο chatbot Bard χρησιμοποιούσε δεδομένα από μια αντίπαλη υπηρεσία, το ChatGPT.

O Bard , που ξεκίνησε τη δημόσια δοκιμή της την περασμένη εβδομάδα, είναι επίσης αντίπαλοσ του Bing Chat της Microsoft, η οποία έχει άδεια χρήσης της τεχνολογίας ChatGPT του OpenAI. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα από ,ο  πρώην ερευνητής της Google AI Jacob Devlin αποχώρησε πρόσφατα από την εταιρεία, αλλά όχι πριν φέρεται να προειδοποιήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alphabet, Sundar Pichai, ότι ο Bard έπαιρνε δεδομένα από το ChatGPT με έμμεσο τρόπο.

Συγκεκριμένα, ο Devlin δήλωσε ότι η ομάδα προγραμματιστών Bard είχε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο που ονομάζεται ShareGPT, όπου οι συνομιλίες ChatGPT από χρήστες δημοσιεύονται στη συνέχεια για να τις ελέγξουν όλοι. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Google, Chris Pappas, έστειλε γρήγορα μια δήλωση , στην  οποία λέει ξεκάθαρα, “Ο Bard δεν έχει εκπαιδευτεί σε δεδομένα από το ShareGPT ή το ChatGPT.”

Επίσης, μέσω ανώνυμων πηγών, ότι η ομάδα Brain AI της Google ενώνει τις δυνάμεις της με την DeepMind, μια άλλη εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης που υπάγεται στην Alphabet. Οι δύο ομάδες φέρεται να εργάζονται μαζί σε ένα νέο έργο με την κωδική ονομασία Gemini. Στόχος του έργου είναι να βρει ένα προϊόν που θα ανταγωνιστεί τις προσπάθειες του OpenAI. Η αναφορά φαίνεται να υποδηλώνει ότι η Google θέλει ένα chatbot που θα περιμένει στα φτερά σε περίπτωση που οι προσπάθειες της εταιρείας με τον Bard αποτύχουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *