Η BMW ισχυρίζεται ότι η παραβίαση δεδομένων περιορίζεται στον τοπικό αντιπρόσωπο

Η BMW ισχυρίζεται ότι η παραβίαση δεδομένων περιορίζεται στον τοπικό αντιπρόσωπο

Μια επίθεση ransomware που εξαπολύθηκε στην BMW Γαλλίας επηρέασε μόνο έναν τοπικό αντιπρόσωπο των οχημάτων της που λειτουργούσε ανεξάρτητα από τον γίγαντα αυτοκινήτων, είπε.

H επίθεση Play ransomware πρόσθεσε και την  BMW France στο blog της συμμορίας στο dark-web στα τέλη Μαρτίου. Ωστόσο, η εταιρεία λέει ότι η ομάδα ασφαλείας της «δεν έχει εντοπίσει καμία εισβολή στα συστήματα BMW Group ή BMW France».

«Μπόρεσαν να εντοπίσουν την παραβίαση στα συστήματα υπολογιστών ενός τοπικού αντιπροσώπου, που είναι ανεξάρτητη νομική οντότητα της BMW Γαλλίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του BMW Group. 

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι θα βοηθήσει τον ανεξάρτητο αντιπρόσωπο να αντιμετωπίσει την ύποπτη παραβίαση δεδομένων.

Η ανάρτηση στο ιστολόγιο του Play ανέφερε ότι οι εισβολείς είχαν κλέψει ιδιωτικά και προσωπικά εμπιστευτικά δεδομένα, συμβόλαια, οικονομικές πληροφορίες και έγγραφα πελατών.

Οι απατεώνες απείλησαν να διαρρεύσουν τα δεδομένα εντός δύο εβδομάδων εάν η εταιρεία δεν πλήρωνε. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου που χρησιμοποιούν αυτό το μοντέλο συχνά δημοσιεύουν κλεμμένα δεδομένα λίγο-λίγο, περιμένοντας από τα θύματα να υποκύψουν σε εσωτερική και εξωτερική πίεση.

Το Play ransomware είναι ένα σχετικά νεοφερμένο στο παιχνίδι, με τα πρώτα σημάδια παρουσίας  τον Ιούνιο του 2022 και περιγράφεται ως εμπνευσμένη από την Hive, μια άλλη τέτοια συμμορία που φέρεται να αναδιπλώθηκε πρόσφατα. Κυρίως,Το παιχνίδι ήταν πίσω τις ακρωτηριαστικές επιθέσεις κατά της πόλης του Όκλαντ της Καλιφόρνια.

Η BMW France είναι η εμπορική θυγατρική του BMW Group France. Η εταιρεία είναι υπεύθυνη για την «εισαγωγή, εμπορία και προώθηση οχημάτων, ανταλλακτικών και αξεσουάρ μέσω του αποκλειστικού δικτύου αντιπροσωπειών της». Η BMW Γαλλίας διαθέτει προσωπικό 400 ατόμων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *