Το FBI και η αστυνομία της Ουκρανίας έκλεισαν ύποπτους ιστότοπους για ξέπλυμα κρυπτονομισμάτων

Το FBI και η αστυνομία της Ουκρανίας έκλεισαν ύποπτους ιστότοπους για ξέπλυμα κρυπτονομισμάτων

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) και η αστυνομία στην Ουκρανία ένωσαν τις δυνάμεις τους για να κλείσουν εννέα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων που πιστεύουν ότι βοηθούσαν στη διευκόλυνση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Το υποκατάστημα του FBI στο Ντιτρόιτ κατέρριψε τους εννέα τομείς με τη βοήθεια του τμήματος εγκλήματος στον κυβερνοχώρο της Εθνικής Αστυνομίας της Ουκρανίας. Οι ιστότοποι πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκαν από ψηφιακούς απατεώνες, συμπεριλαμβανομένων μελών συμμοριών ransomware και διαδικτυακών απατεώνων, για να καθαρίσουν τα παράνομα κέρδη τους.

«Ονόματα domain που προσφέρονται από οργανισμούς που ασχολούνταν με μετατροπές κρυπτονομισμάτων και παρείχαν βοήθεια σε εγκληματίες του κυβερνοχώρου κατασχέθηκαν και οι σχετικοί διακομιστές έκλεισαν», δήλωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DoJ) όταν ανακοίνωσε την κίνηση.

Οι κλειστοί τομείς ονομάστηκαν την 1η Μαΐου από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ως 24xbtc.com, 100btc.pro, pridechange.com, 101crypta.com, uxbtc.com, trust-exchange.org, bitcoin24.exchange, paybtc.pro και owl.gold . Η επιχείρηση για την κατάρριψή τους πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, πρόσθεσε.

Οποιοσδήποτε επισκέπτεται τα ονόματα τομέα, τα οποία προηγουμένως προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στα ρωσικά και στα αγγλικά, μπορεί τώρα να περιμένει να βρει ένα banner που θα δηλώνει ότι κατασχέθηκαν από τις ομοσπονδιακές αρχές υπό την υποψία ότι λειτουργούν μια επιχείρηση παροχής υπηρεσιών χρήματος χωρίς άδεια και ξέπλυμα χρήματος.

Η κοινή επιχείρηση με τις αμερικανικές αρχές σηματοδοτεί ένα πολυσύχναστο τέλος του μήνα για την αστυνομία του κυβερνοχώρου της Ουκρανίας, η οποία στις 28 Απριλίου συνέλαβε έναν 32χρονο κάτοικο της Ντνίπρο ως ύποπτο ότι χρησιμοποιούσε κάρτες SIM που ανήκαν σε Ουκρανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν, αιχμαλωτίστηκαν ή αγνοήθηκαν σε δράση για να αποσπάσουν χρήματα από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Η αστυνομία πιστεύει ότι ο ύποπτος έκλεψε 2,5 εκατομμύρια εθνικού νομίσματος (περίπου 65.000 δολάρια) από δώδεκα στρατιωτικούς μετά την παράνομη πρόσβαση στους λογαριασμούς τους με αυτόν τον τρόπο. Κατά την έφοδο που οδήγησε στη σύλληψη κατασχέθηκαν τραπεζικές κάρτες, φορητοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *